I'm coming out! Ready to fly!

Dec 31, 2018

 

Jarenlang heb ik geprobeerd om in het standaard plaatje te passen. Het plaatje dat me jarenlang is voorgehouden door onze maatschappij. Daar pasten allerlei keuzes bij. Na de middelbare school ga je studeren, dan vind je een baan, je maakt een flitsende carrière en daarnaast creëer je een huisje boompje beestje leven. Terwijl ik als kleuter al tegen mijn vader zei: "Papa, de kleuterschool doe ik voor jou, maar daarna wil ik echt wat anders gaan doen." Toch ben ik braaf ook naar de lagere school gegaan en heb ik uitgebreid 'genoten' van de middelbare school door eerst een havo en daarna een vwo diploma te halen.  Daarna volgde de voor de hand liggende keuze om naar de Universiteit te gaan. Omdat ik geen idee had wat ik wilde en vooral wist wat ik niet wilde doen ben ik Bedrijfseconomie gaan studeren. Want daarmee kon ik nog alle kanten op. Wat ik het allerleukste vond was mijn werk in de cosmetica en de uitdaging om een congres te organiseren voor de marketingclub van de unie. Daar bloeide ik op en kreeg ik vleugels. Na mijn studie heb ik zelfs een paar vaste banen gehad. Superleuke jobs, waar ik veel geleerd heb, maar waar ik ook al snel tegen de grenzen van een hokje aanliep. Ik werd gek van de structuur en het uitvoeren van opdrachten van een baas die, als ik een concept klaar had, allang weer een andere kant op was gerend en vergeten was dat met me te delen. En dan verplicht werken tijdens kantooruren en vrije dagen vragen voor als je even wat anders wil doen. Ik krijg weer bulten als ik er aan denk.
Het werkt niet voor mij. Niet dat ik niet wil werken of blijven leren. Integendeel, ik hou van ervan, vind het heerlijk zelfs. Ik wil elke dag opnieuw groeien, leren en het beste van mezelf geven bij alles wat ik doe. En het maakt me dan niet uit hoeveel tijd ik daarmee bezig ben. Als ik maar zelf kan bepalen waar en wanneer ik aan de slag ga. En als ik zelf kan bepalen waar ik mijn energie in stop.
En ik vind het prima om dan af en toe vol op mijn snuit te gaan als iets niet lukt. Dan heb ik in ieder geval wat geleerd. En als iets heel goed gaat mag ik ook alle credits ontvangen.
Al vrij snel ben ik zelfstandig ondernemer geworden en heb steeds mijn hart gevolgd bij de projecten die ik aanpakte. Althans dat dacht ik. En voor een deel klopt dat ook wel hoor. Mensen met een regulier carrierepad snappen niks van mijn carrière moves: van marketeer naar vakantiehuizen verkoper tot kok en cooking coach. Voor mij waren het allemaal logische stappen en toch miste er wat.
Ik durfde niet helemaal voluit te gaan, voluit mezelf te zijn en voluit te doen wat ik echt echt echt wil. En dat wat ik wil is al jaren min of meer hetzelfde: ik wil mensen helpen om hun gelukkigste leven te leven en om zich elke dag opnieuw super gelukkig te voelen, wat de omstandigheden ook zijn. En ze helpen ervaren dat het okay is om dat met vallen en opstaan te doen. Want daar weet ik inmiddels alles van. Gelukkig heb ik jaren geleden al de stap naar coaching gemaakt en heb ik tientallen teams geholpen om efficiënter en met meer plezier samen te werken en talloze mensen geïnspireerd om meer hun hart te volgen.
Maar altijd was er ergens een voorbehoud. Want het lijkt wel of we het met z’n allen nogal gek zijn gaan vinden… gewoon gelukkig zijn en genieten van het leven en doen wat je hart je ingeeft. We zitten zo gevangen in de waan van de dag van werk, carrière en gezin dat we vergeten om gewoon te genieten en vaak uit het oog verliezen wat het is dat we echt willen in dit leven.
Nou ik niet meer, ik kom uit de kast, nu helemaal en voor altijd. Geen excuses meer. Just me en mijn kwetsbare zelf. Ik ga vanaf nu echt voor 100% mijn hart volgen en doen waarvan ik echt vanuit mijn tenen geloof dat ik het mag delen met de wereld. En waarvan ik voel dat het mijn zielsmissie is.
En als je nu denkt, ze is echt gek geworden dan is dat helemaal okay. Stop dan vooral met lezen want wat er volgt is nog veel gekker. Ontvolg me, ontvriend me, schrijf je uit voor mijn nieuwsbrieven, het maakt niet uit. Maar raakt het bij jou iets en denk je wauw ik zou ook veel meer bewust bezig willen zijn met mijn dromen en gewoon gelukkig zijn? Lees dan vooral door. Want vanaf hier wordt het wordt alleen maar leuker.
Vanaf nu ga ik met je delen hoe ik door mijn leven wandel, of worstel of juist vlieg. Dan ben ik op mijn best trouwens, als ik als een vlindertje door het leven fladder. Licht als een veertje en helemaal vrij om te gaan en staan waar ik wil. Dan inspireer ik iedereen om me heen om hetzelfde te doen en werkt mijn blijheid als een magneet. En soms worstel ik, heel regelmatig zelfs en dan ben ik bang om mezelf te laten zien en toe te geven dat het even niet zo lekker gaat. Tot nu toe heb ik dat altijd weggelachen.
Als mensen vragen hoe met me gaat krijgen ze steevast een stralend goed te horen. Ook als ik bijna misselijk was van ellende en stress. Er zijn tijden geweest dat ik uren huilend op de bank zat en me echt geen raad wist met mezelf. Tot het moment dat ik een workshop of voordacht moest geven en dan zette ik mijn ‘Happy’ aan, deed mijn verhaal en zodra ik de zaal verliet huilde ik gewoon verder.
Vrijwel niemand die weet hoe diep ik af en toe heb gezeten. Om allerlei redenen; een scheiding, geld zorgen, maar vooral omdat ik de stem in mijn hart negeerde en probeerde te passen in het juiste plaatje. Het heeft me veel avonturen opgeleverd, succesvol en minder succesvol. en het heeft me gebracht waar ik nu ben. Klaar om voor het eerst helemaal 100% mezelf te zijn, niet alleen thuis op de bank, maar vooral ook daarbuiten.
Ik heb er bewust voor gekozen om elke dag te leren, leren over het leven, leren over mezelf, leren over geluk en hoe ik dat zelf kan toepassen en aan anderen kan leren. En dan kom je soms een hoop belemmeringen tegen, of verdriet, of woede of oude patronen die lastig te doorbreken zijn. Dat is best lastig en zeker niet altijd leuk. Daarom vermijden we die confrontaties met onszelf vaak. Terwijl juist die periodes zo waardevol zijn om te groeien naar een volgend level. En elke keer als je zo’n hobbel hebt genomen voelt je leven lichter, leuker, gelukkiger.
Het is helemaal niet erg om het soms niet meer te zien zitten of het even niet meer te weten. Het is helemaal niet erg om in de spiegel te kijken en je rot te schrikken van de pijn en frustratie die je ziet. Als dat er gewoon mag zijn zul je merken dat de pijn, het verdriet en de frustratie juist minder in de weg zitten en vaak gewoon verdwijnen. Zodat jij je weer gelukkig en blij kunt voelen en groeien als mens.
Zodat je van de daken durft te schreeuwen dat je gelukkig bent en dat als mensen je vragen hoe het gaat je volmondig zegt G O E D en dan niet bedoelt Geweldig Ongelukkig en Enorm Depressief, maar echt oprecht blij bent met je leven. Radically Happy!
Dat is mijn missie: Radical Happiness voor iedereen. Geluk is ons geboorterecht en dat mogen we veel meer zijn en van de daken schreeuwen. Het leven is fairly easy en fun als je dat toe durft te laten en het allemaal niet zo serieus neemt. We zijn hier om te genieten en te leren, so let’s bring the joy!
Dus dit ben ik, Pascale-Renee, meestal een vlinder die door het leven fladdert en geniet van wat ze ziet. En soms ben ik de rups die in haar cocon kruipt voor een totale metamorfose om er dan weer als herboren uit te kruipen.
En wil jij meer weten over hoe jij keuzes kunt maken waar jij blij en gelukkig van wordt? Hoe je je leven kunt leven zo licht als een veertje, zonder overtollige ballast? Hoe je ook als het leven even tegen zit toch dankbaar kunt zijn voor het leven. Hoe je eindelijk die overtuigingen die je steeds tegen houden om je droom te volgen kunt vervangen door overtuigingen die je vleugels geven? Hoe je ook gewoon af en toe lekker even helemaal niet blij hoeft te zijn, zodat de shit die je steeds weg stopte zich gehoord voelt en kan verdwijnen?
Blijf dan vooral deze blogs lezen en volg me op social media. Samen maken we de reis van ons leven en het wordt elke dag mooier!

Wil je persoonlijk met mij sparren over wat er speelt in je leven?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?

Plan hier gratis een coachcall met mij in, dan kijken we samen naar wat er mogelijk is in jouw specifieke situatie.

Plan je gratis coachcall hier
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.