Jij kleurt je eigen leven in

Aug 21, 2020

Jij kleurt je eigen leven in

Je kunt jouw leven zien als een vel papier. Dat vel papier is alleen van jou en jij bepaalt wat er op komt. Je mag er op schrijven of op kleuren. Je mag er op kliederen, je mag er keurig op tekenen. Je kunt potlood gebruiken of viltstift, of krijt of olieverf. Het is aan jou wat je met jouw vel doet. Je mag netjes binnen de lijntjes kleuren, maar dat hoeft niet. Je mag ook lekker buiten de lijntjes gaan als je dat wilt. Het is jouw vel papier. En als je vel vol is of je bent er klaar mee dan mag je gewoon nog een vel pakken en opnieuw beginnen of een vervolg maken.

Je leven werkt hetzelfde. Je krijgt het cadeau en uiteindelijk bepaal jij zelf hoe je je leven inkleurt. Je kunt er een zwaarmoedig zwart-wit schilderij van maken of een vrolijke tekening met bonte kleuren. Het is aan jou wat je met je leven doet. Niemand anders kan jouw leven voor je leven. Niemand anders kan het voor je verpesten en niemand anders dan jij kan er een succes van maken.

Jouw houding ten opzichte van het leven bepaalt uiteindelijk hoe jouw leven eruit ziet. Ik kan je zeggen dat het even geduurd heeft voor ik door had dat het zo werkte. Dat ik zelf de regie heb over hoe fijn mijn leven is en dat met name mijn houding me daarbij helpt. Waar mijn tekening nu één groot kleurrijk feest is, was het jaren geleden een droevige zwartwit prent.

 Tot ik me realiseerde dat ik helemaal niet hou van droevige tekeningen en op zoek ging naar hoe ik zelf mijn leven meer kleur kon geven en vrolijker kon maken. En ik ontdekte dat het leven niet maakbaar is, maar hoe jij ermee omgaat wel.

Als jij je in je leven alleen je houding ten opzichte van het leven aanpast, garandeer ik je dat er magische dingen gebeuren. Met jouw houding bedoel ik jouw daden, gevoel of gemoedstoestand ten opzichte van je leven en alles wat er in je leven gebeurt. Jouw houding bepaalt wat anderen aan jou laten zien. Als jij vriendelijk bent tegen een ander, krijg je een glimlach terug. Als je bot doet tegen een ander, is de kans groot dat die ander ook bot of gereserveerd tegen jou doet. En zo is het met alles in je leven.

Het toffe is dat jij je houding zelf kunt beïnvloeden. Jij kunt zelf bepalen hoe jij je voelt, en wat je doet in een bepaalde situatie. "If life gives you Lemons, make lemonade." Iedere morgen kun jij bepalen hoe je houding die dag gaat zijn. Sterker nog, dat doe je ook gewoon iedere dag. Alleen ben je je er misschien niet bewust van en laat je je houding je overkomen. Als je met het verkeerde been uit bed stapt kan dat het hele verloop van je dag bepalen. Je slechte humeur creëert een snauw van je partner, frustratie in de file, een woordenwisseling met een collega en irritatie in de rij bij de supermarkt.

De dag erna heb je heerlijk geslapen en word je wakker met een smile op je gezicht omdat je een gave droom hebt gehad. Je voelt je totaal anders, hebt zin in de dag en alles loopt lekker die dag. Je hebt lol op je werk, je partner is ook vrolijk en op straat krijg je alleen maar vrolijke blikken omdat op jouw gezicht een brede glimlach staat.

Wat nou als jij niet meer de uren slaap die je hebt gehad, het gedrag van je partner en je omstandigheden in je leven je houding laat bepalen? Wat nou als jij in plaats daarvan zelf je houding bepaalt, wat je omstandigheden ook zijn. Wat nou als jij elke dag als je wakker wordt ervoor kiest om blij te zijn en je goed te voelen. Je hebt weer een dag cadeau gekregen, daar heb je niks voor hoeven doen! Te gek, we gaan er een feestje van maken weer!

Alles wat jij zegt en doet creëert een bijbehorend effect. Als jij blij en vrolijk bent, dankbaar dat jij weer een dag mag meemaken van het wonder dat het leven is, dan zullen anderen jouw gedrag spiegelen in een positieve houding.

Jij en ik zijn verantwoordelijk voor ons leven. Wij creëren actie en reactie de hele dag door. Onze omgeving geeft je alleen terug wat jij uitzendt. Daarmee bepalen we zelf de kwaliteit van ons leven. Garbage in, garage out. Je krijgt wat je geeft. Hiermee kun je ook heel makkelijk testen hoe je houding is. Als mensen positief op je reageren, dan weet je het verhaal.

Ik had nooit geleerd dat ik zelf mijn houding kon bepalen. Ik voelde me gewoon zoals ik me voelde. En meestal bepaalden mijn omstandigheden of dat fijn of niet fijn was. En als iemand aardig was tegen mij, was ik aardig terug en als iemand bot was tegen mij zei ik ook niet meer dan het hoognodige.

Hoe meer ellende ik in mijn leven had, hoe ellendiger ik me voelde en hoe somberder mijn houding was. Ik vond het leven soms behoorlijk zwaar en dat was te zien in mijn houding en te voelen in mijn gemoedstoestand. En dat werd alleen maar verergerd door de houding die anderen mij vanuit die gemoedstoestand terug gaven. Het was een cirkel die zichzelf versterkte en mij verzwakte.

Tot ik ontdekte dat als ik een positieve houding had, alles makkelijker ging. Ik kreeg mensen in beweging, er kwamen oplossingen op mijn pad en ik voelde me vooral een stuk beter. Mensen die klagen vinden altijd iets om te klagen en zijn altijd wel ergens tegen. Mensen met een positieve houding vinden altijd wel iets dat goed gaat en zijn dankbaar voor wat ze wel hebben in plaats van wat ze niet hebben.

Ik ben gaan werken aan mijn houding door in alles iets goeds te zien en dankbaar te zijn voor wat ik had. En soms was dat verschrikkelijk moeilijk en was ik dagen bezig met het vinden van iets dat okay ging. Elke keer opnieuw wilden de sombere gedachten het winnen van de paar positieve gedachten die ik kon bedenken.

En toch hield ik vol. Want elke keer dat het me lukte om positief te zijn, hoe moeilijk mijn situatie ook was, werd die houding beloond. Sowieso omdat ik me meteen beter voelde, maar vooral ook omdat er ineens andere dingen ook soepeler gingen. Mensen reageerden anders op mij en ik kreeg meer voor elkaar. En gedachte voor gedachte lukte het me om me meer en meer te richten op een positieve houding.

Totdat dat het "nieuwe normaal" werd voor me. En inmiddels voel ik me elke dag een bofkont dat ik de kans krijg om weer een dag op deze mooie plek rond te huppelen. Ik word wakker met een gevoel van dankbaarheid, ik verwacht het mooiste en ga ervan uit dat er in alles iets moois verborgen zit. Ik weet dat de wereld me terug geeft wat ik uitzend, dus ik ben aan zet, ik ben verantwoordelijk.

Er zijn zoveel mensen die hun hele leven gefrustreerd en boos rond lopen, defensief in het leven staan omdat ze een defensieve en wantrouwende houding hebben naar zichzelf en daarmee naar het leven en alles om zich heen. Iemand met een negatieve houding is een magneet voor onplezierige ervaringen. En als die ervaringen komen, wordt zo iemand alleen maar negatiever. "Zie je wel", hoor ik ze zeggen. "Ik ben niet geboren voor geluk." Het is een Self-fulfilling prophecy en de way out is je houding. Je krijgt wat je verwacht. En hoe je naar het leven kijkt is als een penseel waarmee je je leven inkleurt. Het kan een prachtig kleurrijk paradijs zijn of een donker en droevig stilleven.

Wil jij weten hoe je elke dag opnieuw bewust kiest voor een positieve houding? Boek dan hieronder een gratis coachcall in en stel al je vragen.

 

Liefs, PR

 

 

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.