Wat geef jij je kinderen mee?

Uncategorized Oct 17, 2020

Wat geef jij je kinderen mee?

We willen allemaal het beste voor onze kinderen, toch? En ze een mooie basis geven met de juiste normen en waarden en ze zo veel mogelijk behoeden voor onheil.

Maar wat geef je echt aan je kinderen mee? Los van hoe je ze opvoedt. Wat je aan je kinderen mee geeft gaat namelijk veel verder dan hun opvoeding en wat je zegt dat ze moeten doen of adviseert om te groeien. Je geeft je kinderen vooral mee wat jij zelf doet, zoals je zelf leeft. En onbewust geef je je belemmerende patronen ook door.

Een gevleugelde uitspraak is: "We live our parents suffering." We nemen patronen over van onze ouders. En als ouders geven we die ook weer door aan onze kinderen. Dus doorbreek die cirkel en word je bewust van wat je door geeft. Niet alleen bewust maar vooral ook onbewust.

Van huis uit is het mij ingeprent om dingen anders te doen, mijn eigen pad te volgen, voor mijn dromen te gaan, mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken en vooral geen gemiddeld leven te leven....

Lees meer...

Wat is het verhaal van jouw leven?

Uncategorized Sep 28, 2020

Wat is jouw levensverhaal en hoe blij ben je met het verhaal van je leven tot nu toe?

Geef je jouw leven een dikke voldoende, een mager zesje of misschien zelfs een onvoldoende?

Als je opnieuw mocht beginnen, wat zou je dan anders doen?

En als dit leven je toekomst is, word je dan blij van die gedachte?

Leef jij echt het leven waar je van droomt?

 

Dit zijn vragen die ik mezelf met grote regelmaat stel. En de antwoorden schrijf ik op, waarbij ik mezelf niet spaar en echt eerlijk ben naar mezelf toe. Want CHEATEN heeft in dit geval totaal geen zin, je houdt alleen maar jezelf voor de gek. Ik heb dat wel geprobeerd hoor. Dan schreef ik op dat het allemaal okay was, terwijl er echt wel dingen waren die ik anders wilde. Ik doe het nu ook nog wel eens met een gezondheidsapp waar ik bijhou hoe gezond ik eet en hoeveel ik beweeg. Dan hou ik een paar bonbons uit het verslag om een beter gevoel te hebben over die dag, hahaha. En dat is wat ik veel mensen zie doen met hun leven. We...

Lees meer...

De snelste weg van A naar Beter is meestal niet de snelweg.

Uncategorized Sep 24, 2020

De snelste weg van A naar Beter is meestal niet de snelweg

Herken je dat? Dat als jij besluit om ergens voor te gaan, dat je liever vandaag dan morgen het mooiste resultaat wilt boeken? Dat je jezelf weinig tijd en ruimte gunt om iets te leren? En als je al de tijd neemt om te leren, dan moet het wel snel? En het begin is lastig omdat je dan het gevoel hebt dat je continue de plank mis slaat bij alles wat je doet? En het lijkt of het je nooit gaat lukken?

Ik zie het ook terug in mijn business. Als een klant de stap heeft gezet om met zichzelf aan de slag te gaan, dan moet er meteen op Olympisch niveau gepresteerd worden. Patronen doorbreken? Ja prima, maar dan wel snel hoor, want ze willen door voor de hoofdprijs. Oefenen? Hoe zo? We weten het toch nu, dus vanaf nu moet alles perfect zijn. Nieuwe dingen leren? Ja hoor ook goed, maar dan wel in een sessie alles ins en outs. Even de tijd nemen om ergens heel goed in te worden? Liever niet. We willen resultaat en wel nu.

En het...

Lees meer...

Geluk is blij zijn met wat je hebt, ook het minder fijne

Uncategorized Sep 21, 2020

Geluk is blij zijn met wat je hebt, ook het minder fijne...

Als alles op rolletjes loopt is het niet zo moeilijk om je gelukkig te voelen, al is dat ook voor veel mensen moeilijk omdat ze hun geluk niet kunnen ontvangen. Dat is een onderwerp voor een andere blog. Terug naar deze. Als je net een nieuwe opdracht hebt binnen gehaald of de liefde van je leven ontmoet hebt voel je gelukkig en blij. De energie stroomt door je lijf en je voelt je "On top of the world!" Als de eerste verliefdheid bekoeld is of een opdracht niet doorgaat kan dat omslaan in een gevoel van onrust en onvrede. Het tegenovergestelde van een geluksgevoel. Als je je gelukkig voelt bij een meevaller en ongelukkig bij een tegenvaller, dan maak jij jouw geluk afhankelijk van de omstandigheden. En dat is de weg naar een leven vol pieken en dalen, dat kost energie en vraagt veel van je. Eigenlijk sta je dan in de overlevingsstand en niet in de "lekker leven" stand. Pas als je in elk moment gelukkig kunt zijn,...

Lees meer...

Hoe hou je vol als alles tegen lijkt te zitten?

Uncategorized Sep 16, 2020

Als alles lekker loopt is het niet moeilijk om door te pakken, maar wat doe je als alles tegen lijkt te zitten? 

Ik weet niet hoe het voor jou was, maar ik vond de afgelopen maanden behoorlijk heftig. Op allerlei vlakken. Ik vond het heftig dat we ineens nauwelijks nog naar buiten konden, ik vind een anderhalve meter maatschappij ingewikkeld. Mijn klanten noemen mij vaak knuffelcoach omdat elke sessie eindigt in een dikke knuffel die van hart tot hart gaat. Mijn hele businessmodel stond op zijn kop omdat ik niet zo maar meer mijn klanten mocht bezoeken. En het was heerlijk om mijn kinderen weer thuis te hebben, maar dat vroeg ook af en toe wat improvisatie talent.

En inmiddels heb ik mijn hele business omgebouwd zodat ik meer mensen kan bereiken en op afstand kan werken. Daar ben ik supertrots op maar het vraagt ook veel van me. Alles wat ik aan het doen is nieuw en ik voel me als een kleuter die voor het eerst naar zwemles gaat. Af en toe heb ik het gevoel dat ik nauwelijks...

Lees meer...

Mag geluk wat moeite kosten?

Uncategorized Sep 16, 2020

Jou lukt altijd alles, bij jou gaat het allemaal vanzelf, Pascale-Renee. Jij bent voor het geluk geboren, dat zit in jouw genen. Dat zeggen mensen vaak tegen me. Of: zo gelukkig en blij als jij steeds bent, dat is niet voor mij weggelegd. Meestal komt dat uit de mond van mensen die hun zaken beter op orde hebben dan ik. Ze vinden het lastig om zich te herkennen in het geluk dat ik uitstraal. Het lijkt zo ver weg voor ze.

Ik vind daar het volgende van:

1. Geweldig dat ik inmiddels moeiteloos geluk uitstraal, ondanks alle tegenslagen in mijn leven en de hobbels die ik af en toe ook nog moet nemen. Ik voel me ook een gelukkig en gezegend mens.

2. Bij mij gaat het ook echt niet altijd vanzelf hoor. Ik geloof er niet voor niks in dat een deel van geluk voortkomt uit het feit dat je niet wegloopt voor je shit, maar er doorheen gaat, het doorleeft en ervan groeit. Pas als je naar het donker durft te kijken kun je er je licht op schijnen en het loslaten.

3. Ook ik loop niet 24/7...

Lees meer...

Je krijgt wat je toestaat.

Uncategorized Sep 10, 2020

Je krijgt wat je toestaat.

Wat jij tolereert wordt jouw werkelijkheid. Als jij het okay vindt om in een oude, gammele auto te rijden, krijg je een oude gammele, auto. Als jij het tolereert dat je baas je elke week laat overwerken, dan zal je baas je elke week laten overwerken. Als jij toestaat dat mensen jou als een voetveeg behandelen, dan zullen mensen je als een voetveeg behandelen. Als jij jezelf ziet als iemand die maar net kan rondkomen, dan zul je elke maand net rondkomen.

Wat jij jezelf toestaat, wat jij tolereert, wat jij jezelf gunt, dat zul je ervaren in je leven. Als jij verandering wilt in je leven zul je je standaarden moeten verhogen, want dat wat jij tolereert krijg je. En wil je wat anders dan mag je eerst je standaard verhogen zodat je kunt ontvangen wat jij wilt ontvangen.  Anders gaat het je niet lukken. Als jij het normaal vindt dat je leven een grote worsteling is en out of the blue wat anders verwacht, dan heb ik nieuws voor je. Dat gaat je niet...

Lees meer...

Je moet niks!

Uncategorized Sep 10, 2020

Je moet niks!

Echt niet. Maar omdat je van alles wilt lijkt het of je van alles moet. Maar dat is niet zo. En als je van al je moeten willen maakt wordt jouw leven een stuk leuker!

Ik heb een hekel  aan moeten. Dat zit heel diep in mij. Mijn vader hamerde erop dat mijn broertje en ik onafhankelijk waren en ons eigen pad bewandelen. Dat is er bij ons echt ingeramd in mijn beleving. Dat heeft me veel gebracht en ook wel eens in de weg gezeten.

Ik ben niet voor niks al 20 jaar ondernemer. In mijn business en in mijn omgeving zie ik steeds meer mensen die klaar zijn met het moeten. Of ze dat nou van jongs af aan hebben meegekregen of niet, veel mensen voelen zich uitgeput door alle verplichtingen die ze (denken te) hebben en een heleboel ballen tegelijk in de lucht houden. 

Ze hebben weinig tijd voor zichzelf en nog minder voor de dingen die ze echt heel graag zouden willen. Dagen worden weken en weken worden jaren en dan komt er een moment dat iemand er echt klaar mee is....

Lees meer...

Werkt gelukkig zijn net zo goed als een facelift?

Uncategorized Sep 03, 2020

Werkt gelukkig zijn net zo goed als een facelift?

Die vraag heb ik mezelf jaren geleden gesteld toen ik op het punt stond om mijn overhangende oogleden te laten corrigeren. Overhangende oogleden zit in mijn familie: mijn Oma had het, mijn Vader had het en ik zie de aanleg ervoor ook terug bij mijn Dochter.  Ik had er last van, letterlijk en figuurlijk. Als ik moe was leek het alsof ik onder een afdak door keek en als ik voor de spiegel stond werd ik er ook niet blij van. Dan had ik me opgemaakt en zag je nauwelijks nog mijn eyeliner.

Ik overwoog een ooglidcorrectie. Maar dat voelde niet goed. Ik wilde echt wel van mijn kwaal af, maar snijden in gezond vel, dat vond ik toch een rot idee. Ik hou van mijn lijf en ik ben er trots op hoe mijn lijf zonder kleerscheuren 2 zwangerschappen en 6 operaties heeft doorstaan. En al heb ik soms hier en daar een vetkwab te veel, mijn lijf ziet er voor mijn leeftijd (volgend jaar word ik 50) best nog goed behouden uit vind ik zelf.

...

Lees meer...

Gevangen, Comfortabel of Geweldig, welk leven kies jij?

Uncategorized Sep 01, 2020

Leef jij het leven dat je elke ochtend doet popelen om op te staan, omdat je zin heb in weer een fantastische dag? Of voel je je gevangen in je leven en zou je het liefste de deken over je hoofd trekken en een dag willen overslaan?

Als je je bewust wordt van het leven dat je leeft, kun je de balans opmaken en kiezen of dit is wat je wilt of niet. Met dat inzicht kun je bewust keuzes gaan maken die je helpen om je leven zo in te vullen dat je elke ochtend blij bent dat je weer een dag hebt gekregen.

Een paar jaar geleden heb ik zelf mogen testen welk leven ik leefde. Ik zat in een zaal met meer dan duizend mensen in San Diego. Een grote droom was uitgekomen: ik mocht deelnemen aan de High Performance Academy van Brendon Burchard EN ik was daarvoor helemaal naar Californië gevlogen. Toen hij begon aan zijn verhaal over een Caged (Gevangen), Comfortable (Comfortabel) en Fully Charged (Geweldig) life, dacht ik; "HA, ik leef een geweldig leven, dat weet ik zeker!"...

Lees meer...
1 2 3
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.