De magie van een positieve mindset

Apr 22, 2021

Gister was ik in gesprek met Rajeev Daswani, Founder van A Happiness Coaching Center in Dubai en Dhiren P. Harchandani, Schijver en Transformation Architect, over de magie van een positieve mindset.

Magisch was het gesprek zeker. Een kwetsbare en open conversatie over mensen die een weg vinden om heftige gebeurtenissen te overleven. Ieder op hun eigen manier, met een gemeenschappelijke deler: met kniezen en bij de pakken neerzitten kom je er niet, met een positieve mindset kom je een stuk verder.

Je kunt het hele interview HIER bekijken.

Wat er wel nodig is om je lekker in je vel te voelen, wat er ook speelt in je leven of je business? Voor mij zijn het 3 dingen die mij elke keer opnieuw helpen om obstakels in mijn leven te overwinnen:

1. Positive mindset en dankbaarheid

2. Loslaten van de belemmerende overtuigingen en kwetsures uit het verleden

3. Geïnspireerde actie

 

1. Positieve mindset en dankbaarheid

Ik heb het al vaker gezegd: Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren. Het brengt je nergens en al helemaal niet dichter bij de oplossing. Veel beter werkt het om in een moeilijk situatie te blijven kijken naar wat er wel goed gaat. Elk verhaal heeft 2 kanten. Juist toen ik kanker had heb ik elke keer bewust gekozen om alles wat er wel nog goed ging in mijn leven te voelen en te zien. Zonder dat had ik het niet gered. En er was zo veel om dankbaar voor te zijn. Mensen die zo betrokken waren om me heen, een prachtig gezin, elke ochtend dat ik wakker werd en weer een dag had gekregen. Dat is wat me op de been heeft gehouden. Niet mijn hoofd dat alleen maar kon ratelen over wat er allemaal mis kon gaan. Dus kijk eens wat dat voor jou is. Neem een situatie in gedachten die moeilijk en zwaar was/is en zoek eens naar de mooie dingen die er ook zijn. Schrijf ze op en voel je dankbaar daarvoor. Dat verhoogt meteen je energie en maakt dat je je beter voelt.

 

2. Loslaten van de belemmerende overtuigingen en kwetsures uit je verleden

Met alleen positief denken kom je er niet. Dan voer je een Struisvogel politiek. Je steekt je kop in het zand voor de ellende en doet alsof er niks aan de hand is. Dat is net als belastingbrieven niet openen in de hoop dat de boodschap dan vanzelf verdwijnt. Wat wel werkt is niet weglopen voor de gevoelens en gedachten die die brief of jouw situatie bij je oproept. Wees eens de waarnemer van die gevoelens en gedachten en laat ze er gewoon even zijn. Word je bewust van al die overtuigingen en het verhaal dat jij daar aan hebt gekoppeld. En neem dit ook eens waar zonder oordeel. Het is maar een verhaal. Voel ook hoe graag je van dit verhaal en de situatie af wilt. En stel jezelf de vraag of je dat hele verhaal en al die gevoelens en gedachtes daarover kunt loslaten. Gewoon even voor dit moment. In mijn trainingen en 1 op 1 trajecten werk ik met allerlei manieren om echt die sh💛t op een diep niveau los te laten.

 

3. Geïnspireerde actie

Word je bewust van de keuzes die je hebt in elk moment en luister naar wat je hart je influistert. Geinspireerde actie is voor bij het geratel van je hoofd luisteren naar waar jij echt behoefte aan hebt en daar iets mee doen. Ik heb een hoofd dat, als ik het de ruimte geef, altijd zegt: je moet werken, werken, werken. Niks doen is voor nietsnutten. Terwijl ik vanuit mijn hart weet dat ik het niks doen nodig heb om inspiratie te krijgen. Om er te zijn voor jou en jou waardevolle inzichten te kunnen geven. Om een nieuwe training te ontwikkelen bijvoorbeeld. (Binnenkort vertel ik je daar meer over, het wordt zooo gaaf! Deze training gaat verder dan alles wat ik tot nu toe gedaan heb. Ik ga je echt leren hoe jij een leven vol magie kunt creëren en je droom business kunt bouwen vanuit flow!) Er is altijd actie nodig. Hetzelfde blijven doen en een ander resultaat verwachten gaat niet werken. Toen ik ziek was ben ik bijvoorbeeld gestopt met alles opzoeken over mijn ziekte, want die verhalen maakten mij alleen maar bang. Kijk eens welke "destructieve" acties jij doet in jouw situatie en laat eens binnen komen wat een actie is die jou wel gaat helpen om je beter te voelen of de situatie op te lossen.

Nog altijd pas ik deze 3 stappen toe in elke moeilijke situatie en ze werken ook bij spannende stappen die ik wil zetten. Ze werken voor mij, voor de mensen met wie ik werk. Kijk eens wat ze voor jou kunnen betekenen. En heb je vragen? stuur me geruster berichtje, ik ben er voor jou!

In mijn volgende blog ga ik het hebben over hoe je nog een stap verder kunt gaan door echt de regie over je leven/business te nemen en al je dromen en verlangens werkelijkheid te maken.

Ik wens je een dag vol magie lieve kanjer!

 

Liefs, 💛 Pascale-Renee 💛

 

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.