Ik ben klaar met stress, jij ook?

Jul 08, 2020

Ik zie zoveel mensen om me heen die in deze periode last hebben van stress. Door het op elkaars lip zitten, door niet kunnen doen wat je normaal doet, doordat je business of je baan onder druk staan.  Jarenlang heb ik last gehad van stress. Er was altijd wel iets in mijn leven dat stress creëerde. Het gevoel dat stress geeft vond ik verschrikkelijk. Het is alsof een onzichtbaar iets je in zijn greep neemt, je keel dichtknijpt, een knoop in je buik legt en je hoofd op hol brengt. En als ik er eenmaal in zat kwam er niet zo makkelijk uit. Tot het moment dat ik het zo zat dat ik besloot om te gaan ontdekken hoe ik dat gevoel kon stoppen. In deze blog deel ik met jou hoe mij dat gelukt is en hoe ik stress steeds beter de baas blijf....

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met stress. Wie je ook bent of wat je ook doet. Ineens gebeurt er iets waar je geen controle op hebt en dat je leven op zijn kop zet. Misschien word je plotseling ernstig ziek of gebeurt er iets in je familie. Of gebeurt er iets op je werk of staat de wereld even stil zoals nu tijdens de Corona pandemie en heeft het niks met jou persoonlijk te maken. En toch raakt het jouw persoonlijke situatie. Iedereen krijgt zijn portie van ernstige stress in zijn leven, de een misschien wat meer dan de ander, maar niemand ontkomt daar aan. Dat is het leven.

 De stress die jij ervaart komt niet door wat er feitelijk gebeurt in je leven. De stress ontstaat door de betekenis die jij geeft aan wat er gebeurt in je leven. En natuurlijk zijn de dingen waarmee je te maken krijgt echt en waar. Alleen waar het echt om gaat is: "Als je vecht tegen wat er gebeurt, heb je een echt probleem. Hoe meer jij je verzet hoe moeilijker het wordt. Het zet je voor de keuze wat je gaat doen met wat er gebeurt in je leven.

Hoe ga je hierop reageren?

Wat ga je hiermee doen?

Hoe ga je dit ombuigen?

Hoe krijg je je leven weer op het juiste spoor?

Want als je een nieuwe manier vindt om met dingen om te gaan, krijg je een nieuw leven. Hoe? Door anders naar dingen te kijken.

 

Stel jezelf eens de volgende vragen:

Wat bepaalt voor jou de kwaliteit van jouw leven?

Wat is dat?

Wat is jouw gave of talent dat jij met je geboorte hebt gekregen die jij nu kunt gebruiken om alles te veranderen?

Jij hebt dat, Ik heb dat, iedereen heeft dat. Dat ene krachtige ding dat alles kan veranderen, ongeacht je persoonlijke omstandigheden. Ik weet dat je het antwoord weet, het antwoord is de kracht van een keuze.

Wat er ook gebeurt in je leven, hoe weinig invloed je ook hebt op dingen, je kunt altijd kiezen waar jij je aandacht aan geeft. Je kunt kiezen wat dingen voor je betekenen en je kunt kiezen wat je doet.

Die drie keuzes: waar je op focust, wat je er voor lading aan geeft en wat je vervolgens doet, die drie keuzes bepalen jouw leven.

 

  • Focus
  • Betekenis 
  • Actie

 

Het zijn niet de omstandigheden in jeons leven die jouw bestemming bepalen, het zijn de keuzes die je maakt die bepalen hoe jouw leven loopt. Kijk eens naar jouw leven en bedenk dan eens of er 2 keuzes zijn geweest waarvan je weet dat ze de koers van je leven hebben beïnvloed. Besluiten waarvan je weet dat als je een andere keuze had gemaakt, dat je nou een totaal ander leven zou hebben gehad. 

 

En ik heb geen mening of je de juiste antwoorden had moeten weten en of het een beter is dan het ander. Daar gaat het niet om. Ik wil je laten zien hoe krachtig het maken van keuzes is. Welke keuze in het verleden heeft jouw leven mooier gemaakt? Vaak is het slechts een klein besluit dat je hele wereld verandert.

Je keuze om naar een bepaalde school te gaan of ergens een hapje te gaan eten en daar de liefde van je leven te ontmoeten. Of je ontmoet iemand die je zo inspireert dat je besluit in zijn voetsporen te stappen. De beslissingen die jij neemt bepalen jouw leven. Jouw keuzes bepalen jouw geluk.

Jij maakt keuzes, elke dag opnieuw. Dit is wat ik echt wil. Deze kant wil ik op met mijn leven. En die keuzes hebben zo veel invloed op je leven. Wat je doet, hoe jij je leven leeft, waar jij je tijd aan geeft, wat jij verdient of niet verdient. Wie jij in je leven laat, jouw keuzes bepalen hoe jouw leven er uit ziet.

Je keuzes bepalen jouw bestemming,  niet je omstandigheden. Dus als jij iets anders wilt in je leven, nieuwe ervaringen wil op doen, minder stress wilt ervaren, dan wordt het tijd om nieuwe keuzes te maken. En je bewust te worden van de keuzemogelijkheden die je hebt en de keuzes die je maakt.

 

Als je niet blij bent met je carrière of hoe je business nu loopt, verander het, maak een andere keuze. Als je niet blij bent met je lijf, kies om anders te eten en te bewegen. Als je niet blij bent met je relatie, verander eerst zelf. Want als jij verandert, verandert de relatie ook of het brengt je naar een volgende.

 

De verandering begint bij jou. Wat jij ook wilt veranderen, jij hebt de keuze. Niks is goed of fout. Ik wil je er alleen bewust van maken dat alles in ons leven verandert als we een keuze maken. En met een keuze bedoel ik dat je andere opties uitsluit en je commitment geeft aan de keuze die je maakt. Er voor gaat en actie onderneemt.

 

De grote keuzes beginnen vaak met kleine keuzes. Zoals waar ga jij op focussen. Want wat je aandacht geeft groeit. Waar jij op focust ga je voelen. Als jij focust op alle dingen die jou zijn gebeurd of aangedaan, natuurlijk ga je je dan vreselijk voelen. Als jij je focust op alle geweldige dingen die op je pad zijn gekomen, de wonderen groot en klein die elke dag opnieuw gebeuren, dan ga jij je geweldig voelen. De keuze is aan jou.

Als jij focust op het feit dat mensen niet om je geven of niet goed voor je zijn, dan ga je daar overal bewijs voor vinden. Als jij zoekt naar bewijs dat mensen goed zijn en dat iedereen om jou geeft dan ga je dat vinden. Zoek en je zult vinden.

 

Het geheim is, ben jij je bewust van de keuzes die je maakt? Als jij je bewust bent van de keuzes die jij maakt kun jij jouw leven sturen. Een nieuw leven komt door nieuwe keuzes te maken. De clou is om ze bewust te maken. Als jij kiest waar je je aandacht aan wil geven en wat dingen voor jou betekenen en wat te doen zonder je bewust te zijn van de keuzes die je maakt krijg je resultaten. Maar over het algemeen niet de resultaten waar jij blij van wordt.

En dat doen we allemaal wel eens. Ik ook hoor. Als jij je resultaten wil veranderen, dan mag jij je bewuster worden van de keuzes die jij maakt. Als jij focust op wat niet goed is, ga je krijgen wat niet goed is. Als de betekenis die jij aan iets geeft negatief is dan voelt het vervelend. Jij kiest welke betekenis je aan iets geeft. Zie je de Coronacrisis als een kant om je business te bouwen of als een bedreiging van je voortbestaan? Beide betekenissen geven een andere actie. In het ene geval ga je werken aan het succes van je bedrijf in het andere geval ga je failliet. Is dit het einde of juist het begin? Jij kiest, jouw keuzes bepalen jouw geluk.

 

Kleine keuzes, zoals wat jij gelooft over jezelf, wat je gelooft over andeer mensen, of iets goed is of fout, beïnvloeden jouw hele leven. Waar focus jij op, welke betekenis geef jij aan dingen en welke acties koppel je daaraan? Dat zijn de keuzes die jouw leven bepalen.

Wat ga jij kiezen vanaf nu?

Waar ga jij op focussen?

Welke betekenis geef jij aan dingen?

Wat ga je doen?

 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij waar jij nu op mag focussen om je leven positief te veranderen? Ben je nieuwsgierig naar hoe ik jou verder kan helpen om de keuzes te maken die jouw leven een positieve wending geven? Boek dan nu een coachcall met mij in. Het gesprek is gratis. Je boekt je call met mij hier.

 

Liefs,
Pascale-Renee

 

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.