Laat je gevoelens je gids zijn

Aug 17, 2020

Laat je gevoelens je gids zijn

Jouw gevoelens vertellen jou precies wat je moet weten over hoe afgestemd jij bent in elk moment. Of je gelukkig bent of niet. Of je echt doet wat je graag wil doen of niet. Of je jezelf voor de gek houdt of niet. Of je je hart volgt of niet.

Je gevoel vertelt je of je in de richting van je dromen beweegt of niet. Je gevoelens vertellen je of jouw gedachten je ondersteunen of niet. Of je gedachten hebt die je helpen om je goed te voelen of niet. En niet andersom. We leren om onze gevoelens ondergeschikt te maken aan onze ratio, aan onze gedachten en daar raken we volledig het contact met onszelf en onze intuïtie kwijt.

Als we vervelende gevoelens hebben duwen we die vaak weg en luisteren we naar ons hoofd. Ik heb dat jaren gedaan. Ik was er heel goed in, maar gelukkig werd ik er niet van. Ik wist niet beter. Luister niet naar je gevoelens want die houden je voor de gek. Beslissingen neem je met je hoofd. Dat zat er diep in. En dat voelde veilig.

Toen ik een jaar of 4 was had ik een gesprek met mijn vader. Ik was een meisje dat veel nadacht over het leven. Toen al. En ik vroeg mijn vader, die aan mijn bed zat rond bedtijd: "Papa hoe weet je dat je bestaat?" Hij keek me aan en antwoordde: "Wat denk je zelf lieverd? Ik dacht even na en zei: "Nou als ik kan denken, dan moet ik wel bestaan toch Papa?" Hij keek me aan zoals een trotse vader naar zijn meisje kijkt en zei: "Dat is een geweldig antwoord waar grote filosofen jaren over nagedacht hebben voor ze het ontdekten. Je bent een heel slim meisje!" En zonder het te weten verankerde hij hier een hele diepe overtuiging in mij. Als je denkt besta je, dus voor je gevoelens is geen plek.

De afgelopen jaren ben ik steeds meer naar mijn gevoelens gaan luisteren, naar wat ze me willen vertellen. Omdat ik ze, hoe hard ik dat ook probeerde, niet meer kon negeren. Dat heeft mij geholpen om andere keuzes te maken. Meer te kiezen voor waar ik ben blij van word dan wat ik dacht dat goed voor mij zou zijn of wat ik dat dat anderen vonden dat ik moest doen.

Het heeft me geholpen toen ik ziek was, toen ik vastgelopen was in mijn werk en het heeft me geholpen bij het maken van cruciale beslissingen in mijn leven en het helpt me nog steeds elke dag om de keuzes te maken die mij gelukkig maken. Mijn keuzes bepalen mijn geluk.

Als je meer naar je gevoelens gaat luisteren zul je merken dat je gevoelens een geweldige gids zijn om lekker in je vel te zitten, wat er ook speelt in je leven. Een gevoel van passie of enthousiasme geeft aan dat je heel erg gefocusseerd bent op een verlangen. Een gevoel van frustratie of boosheid geeft ook aan dat je heel erg gefocussed bent op iets dat je wilt of juist niet wilt. Een gevoel van verveling of desinteresse laat zien dat je niet gefocusseerd bent op iets in het moment. Het boeit je niet.

Als je iets heel graag wilt en de gedachte aan je droom of wens geeft je een fijn gevoel, dan zijn je gedachten en je gevoelens congruent met elkaar en daarmee creëer je een krachtige energie die je helpt om te bewegen in de richting van je wens. Er is dan geen weerstand of beperking die je wens in de weg staat. Je bent in een staat waarin je je wens kunt ontvangen. Maar als je heel erg graag iets wilt en je hebt gevoelens van angst of teleurstelling hierover, dan ben je gefocusseerd op het tegenovergestelde van je wens. En daarmee zijn je gevoelens en gedachten niet in overeenstemming met elkaar en de kracht van je negatieve emotie die voelt bepaalt de hoogte van je weerstand om jouw wens te kunnen ontvangen. Met andere woorden, je zit jezelf in de weg bij het realiseren van je verlangen. 

Wat je aandacht geeft groeit. Hoe meer je focust op de frustratie, hoe groter hij wordt en hoe meer jij jezelf verwijdert van het realiseren van je verlangen. Als je emoties sterk zijn, of ze nou positief of negatief zijn, dan is je verlangen groot en sterk. Als je emoties zwak zijn, dan is je verlangen minder groot. Je hebt waarschijnlijk minder sterke gevoelens over een kopje koffie dan over het vinden van je grote liefde.

Als je emoties goed voelen help je jezelf in het kunnen ontvangen en waar maken van je verlangen. Als je emoties slecht voelen sta je jezelf in de weg in het realiseren van je verlangen. En daarmee zijn je gevoelens een geweldige graadmeter voor waar je staat en hoe jij jezelf helpt of saboteert in je leven. Ze laten je, op elk moment, zien of jij jouw verlangen naar je toe haalt of dat je het juist van je af duwt.

Nu denk jij misschien dat jij je gevoelens niet kunt sturen of dat je ze juist onder controle moet houden. Ik nodig je uit om gewoon eens aandacht te geven aan hoe jij je voelt en om je emoties als waardevolle graadmeters te zien.

Een leeg gevoel vertelt je iets belangrijks. Als het lampje op het dashboard van je auto aangeeft dat je tank leeg is, dan heb je daar geen kritiek op. Je ontvangt de informatie die je krijgt en je komt in actie door te gaan tanken. Klinkt logisch toch? Met gevoelens is het net zo. Een negatief gevoel is niet meer dan een indicatie dat de keuze van jouw gedachten op dat moment niet in lijn is met wat jou gelukkig en blij maakt en dat je energie het tegenovergestelde van je wens uitstraalt. Je tank raakt leeg, zeg maar. Jouw emoties creëren niet, ze geven aan wat jij op dit moment aantrekt. Als jouw emoties jou helpen, realiseer je dan dat als je gedachten je niet helpen in de richting van wat je wilt, dat je er iets aan kunt doen. Kies je gedachten opnieuw en maak connectie met gedachten waardoor je je beter voelt.

 Er is veel geschreven over de kracht van positieve gedachten. Jij kunt je gedachten sturen. Je kunt je gedachten observeren en waarnemen zoals ze zijn of je kunt je je gedachten voorstellen zoals je wilt dat ze zijn. Wat je ook kiest, beide opties zijn even krachtig. Je kunt ervoor kiezen om je iets te herinneren dat je fijn vindt of iets dat je niet fijn vindt. Je kunt anticiperen op iets dat je niet wilt (je baan verliezen, ziek worden, etc) of op iets dat je wel wilt (promotie, gezond blijven, etc). Wat je ook kiest: wat je aandacht geeft groeit. Positieve gedachten helpen je om een gewenste situatie aan te trekken en jezelf dat te gunnen. Negatieve gedachten helpen jou in het niet realiseren van je verlangens. Wij zijn net magneten, we stoten af of we trekken aan. De vraag is wat jij wil aantrekken.

Je hoeft alleen maar te focussen op wat je wil, op wat je echt wil! Jouw levenservaring helpt jou om vast te stellen, zowel onbewust als bewust, wat jouw voorkeuren zijn, wat je het fijnste vindt en wat er beter kan in jouw leven. Je weet waar je blij van wordt en wat niet. En als je gaat luisteren naar wat je emoties je vertellen dan kun je er ook naar gaan handelen.

Als jij gedaan hebt wat je niet fijn vindt (in een ongelukkige relatie blijven, werk doen waar je niet van houdt, niet goed voor jezelf zorgen, je hartewensen negeren, toegeven aan ongezonde gewoonten, etc) dan helpt jou dat om te zien wat je WEL wilt. Als je je alleen pijnlijk bewust blijft van datgene wat je niet wil, dan zet je dat in de wereld en trek je dat naar je toe. Als je afgunstig bent op wat anderen hebben en jij niet, dan geef je aandacht aan het gemis en trek je dat naar je toe. Dus als ik jou was zou ik stoppen met de focus leggen op wat er mist, dat wat er niet is en dat wat je niet wilt en de aandacht geven aan wat je wel hebt en wat je wel wil! Zodat je dat aantrekt.

Dan is the sky the limit en kun je alles wat je hartje begeert realiseren. Je hoeft ook je wensen en je verlangens niet in te houden onder het mom van; "Doe maar normaal". je hebt die verlangens en als je stopt met ze tegen te werken kun je ze gewoon waar maken. Jij creert jouw eigen leven. Het enige dat je hoeft te doen is zorgen dat je je gedachten en gevoelens op één lijn zet met wat je wil ervaren.

Creëer je mooiste leven door:

1. te letten op wat je voelt

2. te leren luisteren naar die gevoelens

2. bewust gedachten te kiezen (over alles) die maken dat jij je goed voelt als je ze denkt

Denk je nu, help, hoe doe ik dat in mijn situatie? Plan dan een gesprek met mij in. Want je kunt leren hoe jij je eigen, gewenste, werkelijkheid realiseert. Tijdens dat gesprek kijk ik met je mee wat jij kunt doen om je mooiste leven te leven of je in ieder geval lekker in je vel te voelen. Wat er ook speelt in je leven. Het gesprek is vrijblijvend en kost je niks. Je boekt je gratis coachcall HIER!

Veel plezier met het creëren van jouw droomleven!
 
Liefs, Pascale-Renee 
 

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.