Maak van de rest van je leven, je beste leven!

Aug 27, 2020

Het leven is te kort om niet te genieten. Hoeveel tijd jij nog over hebt weet je niet. Dus maak van de rest van je leven je beste leven.

Wat zijn de dingen die je wel zou willen, maar die je steeds voor je uitschuift?

Hoe gelukkig ben je in je relatie?

Hoe blij word je van het werk dat je doet?

Hoe vaak laat jij je financiën tussen je dromen komen?

Hoeveel momenten op een dag voel je je echt gelukkig?

Hoe vaak heb jij het gevoel dat je leven helemaal fantastisch is?

Wanneer was de laatste keer dat je buikpijn had van het lachen?

Wanneer heb jij voor het laatst iets geks gedaan?

Hoe vaak maak je je zorgen om iets dat mogelijk zou kunnen gebeuren?

Hoe vaak laat jij je leiden door angst?

 

Als één van deze vragen jou aan het denken zet over je leven, dan is er ruimte voor verbetering en kan jouw leven nog veel mooier worden dan het nu is. En geef je jezelf een eerlijk antwoord, sus jezelf niet in slaap met een: "ik heb het toch prima" of "ach ja zo is het nu eenmaal".

Je bent meer waard dan dat. Jij hebt net als ieder ander het recht op geluk gekregen bij je geboorte. Je bent niet hier om een middelmatig leven te leiden of te worstelen. Jij bent hier om er iets mooist van te maken voor jezelf en anderen. Hou jezelf niet langer tegen, maar kom in actie en maak van de rest van je leven het beste van je leven.

Denk je nu, "Pascale-Renee, dat wil ik wel, maar ik weet niet hoe of waar moet ik dan beginnen?" Hier zijn 10 tips voor je die je meteen kunt toepassen voor een mooier leven. En zeg je, ik wil meer dan tips en direct aan de slag. Boek dan hier een gratis gesprek met mij. Dan kijken we samen hoe jij snel en blijvend je leven kunt veranderen.

 

10 Tips om van de rest van je leven het beste van je leven te maken:

 

1. Leef alsof het je laatste dag is

Wat zou je doen als vandaag je laatste dag was? Zou je je dan druk maken om de dingen waar jij je vandaag aan geïrriteerd hebt? Zou je deze dag voorbij laten gaan zoals alle andere dagen? Zou je ongeduldig snauwen tegen  je partner, je collega of je kinderen om iets onbenulligs? Zou je je zorgen maken over wat anderen over je denken? of...?

Zou je alles geven om van deze dag een bijzondere dag te maken? Nog een paar mooie momenten beleven met je gezin of vrienden. Genieten van een fantastische maaltijd in het restaurant waar je altijd al eens wilde eten. Lekker doen waar jij zin in hebt en je door niks of niemand tegen laten houden om te doen wat jij wilt en daar helemaal van te genieten.

Waarom zou je wachten met dit soort dingen tot je nog maar een dag over hebt? Tijd is je kostbaarste bezit. Je hebt geen idee hoeveel tijd je hebt en extra tijd kun je niet kopen. Stop met het uitstellen van je dromen en het je druk maken om dingen die niet echt belangrijk zijn. Ga leven, doe de dingen waar je blij van wordt en doe er elke dag meer van. Leef! Alsof het je laatste dag is! Elke dag opnieuw!

 

2. Stop met piekeren

Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren. Heeft piekeren je ooit geholpen om je beter te voelen? Hoe hard jij ook je best doet op het piekeren, het helpt je niet richting een oplossing. Het slurpt tijd, energie en maakt je onrustig en als je niet uitkijkt kom je er niet meer uit en zie je alleen nog maar ellende. Als het in je hoofd zit verzint het zich vanzelf verder.

En hoe vaak zijn de scenario's in je piekergedachten daadwerkelijk uitgekomen? Ik heb in mijn leven de meest fantastische doemscenario's bij elkaar gepiekerd, een horrorfilm is er niks bij. Maar eerlijk is eerlijk, geen één ervan is uitgekomen. Want piekeren doe je niet over wat er in het nu is, je zorgen maken doe je vooral over iets dat in de toekomst mogelijk kan gebeuren en dan vaak ook nog gebaseerd op een verleden dat al lang voorbij is. En welkom in de wereld, je weet niet wat er in toekomst gebeurt. Je hebt geen glazen bol die 100% nauwkeurig kan voorspellen wat er in je leven gebeurt.

Zag jij aankomen dat we wereldwijd in een crisis zouden belanden om een nieuwe ziekte en dat een knuffel en gewoon gezellig uit eten ineens schaarse goederen zouden zijn? Stop dus met piekeren en laat je gedachten zich eens uitleven op alles wat er goed kan gaan, of nog beter, alles wat er geweldig kan gaan. Ga eens lekker fantaseren over je leven als alles lukt. Hoe ziet je leven er dan uit? Wat doe je dan? Wat voel je dan? Wat beleef je dan? Dan voel je je meteen een stuk beter!

 

3. Loop niet weg voor je shit

Jarenlang heb ik mijn kop in het zand gestopt, mijn problemen genegeerd en alle ellende die ik had meegemaakt weggeduwd als het even aandacht wilde. Ik dacht echt dat als ik de deksel van die (in mijn ogen) beerput zou opendoen dat ik het niet zou overleven. Dus duwde ik alles weg, lachte ik mijn tranen weg en ging ik door met buffelen, worstelen en doen of er niets aan de hand was.

Tot dat niet meer ging en ik niet meer verder kon. Ik was opgebrand en uitgeblust. Ik was ver over mijn eigen grenzen heen gegaan en ik kon niet meer anders dan in mijn eigen spiegel kijken en mijn shit facen. En waar ik dacht dat ik totaal zou verzuipen in de ellende was niets minder waar. Want op het moment dat ik durfde te kijken naar de ellende en wat het mij gedaan had, voelde het meteen lichter.

Dus loop niet weg voor je shit. Maar geef het ruimte. Laat het er zijn, erken dat je dat hebt meegemaakt en accepteer dat van jezelf met liefde en compassie. Zoals je je beste vriend of vriendin zou steunen als die het moeilijk heeft. Wees niet te streng voor jezelf. Wil je leren hoe je dit kunt doen, stuur me dan een mailtje op [email protected] met ja ik wil. Dan heb ik een oefening voor je die je meteen kunt toepassen.

 

4. Neem de regie over je gedachten

Als jij je gedachten niet stuurt, dan sturen je gedachten jou. Dan neemt je reptielenbrein het over en stap je terug in de oertijd. De tijd dat ons brein continue alert moest zijn en we zo maar konden worden aangevallen door een vijand. Ons brein was continue op zijn hoede en klaar om in de actie te schieten: vluchten, vechten of verstarren. Gelukkig is dat nu niet meer zo, alleen loopt je brein nog een beetje achter en is je brein nog steeds bezig met zorgen dat jij veilig bent.

En veilig voor je brein betekent doen wat we al weten, want dan kunnen we de uitkomst voorspellen. En dat is super als jij helemaal gelukkig bent met je leven en niets daaraan wilt veranderen. Maar als je nog wel wat wensen hebt en dingen graag anders zou willen doen dan is het lastig. Want jouw brein zal jouw gedachten sturen naar vasthouden aan de status quo en voor elke gedachte richting iets nieuws een gedachte sturen waarom je dat niet moet doen.

Het goeie nieuws is dat jij bepaalt wat je denkt, je kunt je gedachten sturen. Dus voor elke negatieve gedachte kun jij een positieve bedenken. En hoe vaker jij denkt in positieve dingen en mogelijkheden hoe meer jij je brein traint om te wennen aan al dat nieuws en dat als veilig en vertrouwd te zien. Dus neem de regie over je gedachten en verander je leven!

 

5. Focus op wat er wel goed gaat

Van jongs af aan worden we geconditioneerd om te focussen op wat er allemaal niet goed gaat. Als je een onvoldoende hebt voor een vak dan moet je daar een voldoende van maken. Maar als je een 7 hebt zal niemand je vragen om daar een 8 van te maken. Terwijl dat laatste veel leuker en eenvoudiger voor je is.

Het maakt niet uit welk medium je opent, het nieuws laat altijd zien wat er mis gaat in de wereld en er is weinig ruimte voor wat er goed gaat in de wereld. Terwijl er ook heel veel goed gaat. Hetzelfde geldt voor jouw leven. Vaak ben je je veel bewuster van wat er allemaal mist in je leven en zie je veel makkelijk wat er niet goed gaat aan je leven. Wat je aandacht geeft groeit. Dus hoe meer jij de focus legt op alles wat er mis gaat, hoe groter dat wordt.

Dus sta eens stil bij wat er allemaal goed gaat in jouw leven. Als je daar de tijd voor neemt zul je zien dat dat veel meer is dan je dacht. Omdat dat wat mis gaat, vaak ook groot voelt. Maak het niet groter dan het is en blijf je aandacht richten op wat er gewoon wel nog is. Toen ik ziek was, was er alleen iets mis met mijn gezondheid, verder had ik nog steeds een geweldig leven met geweldige mensen om me heen en alles wat mijn hartje begeerde. Pas op het moment dat ik me daarvan bewust werd, kon ik mijn ziekte en zorgen daarom wat loslaten. Zie een vol glas in plaats van een leeg glas.

 

6. Ben je bewust hoe waardevol je tijd is

Ben je bewust hoe waardevol je tijd is en laat de tijd niet door je vingers glippen. Gemiddeld krijgen we ongeveer 28.500 dagen in ons leven. En misschien krijg jij 29.000 of maar 20.000. Wie zal het zeggen. Hoeveel dagen zijn er al voorbij in jouw leven? Voor mij was die rekensom even schrikken.

De dagen die je gehad hebt, daar kun je niks meer aan veranderen. Je kunt ze niet inruilen en je kunt ze niet inhalen. Ze zijn geweest en komen nooit meer terug. Hoe kijk jij terug op de dagen die je al geleefd hebt? Ben je blij met wat er was of had je wel wat dingen anders willen doen?

Wat ga je doen met de tijd die je nog over hebt? Ga je door zoals je altijd al deed of ga je vanaf nu anderen prioriteiten stellen? Want resultaten behaald uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, maar de keuzes die jij nu maakt wel. Als je blijft doen wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd had. Als je een ander resultaat wilt, zul je iets anders mogen gaan doen. Ben je bewust van hoe waardevol je tijd is en stel niet uit tot morgen wat je vandaag al kunt doen.

 

7. Wees dankbaar voor wat je hebt

Wees blij met wat je hebt. Ik maak nog elke dag een lijstje waar ik dankbaar voor ben, 's ochtends en 's avonds. Tegenwoordig kan ik dan wel een paar kantjes vol schrijven. Oefening baart kunst. En geloof me dit soort kleine routines veranderen de kijk op je leven.

Op sommige momenten in mijn leven kwam ik niet verder dan mijn kat en mijn kinderen. En misschien is het voor jou nu ook moeilijk om te bedenken wat er goed gaat. Maar hey, je leest deze blog, dus je hebt een pc, telefoon of een tablet om met de wereld te communiceren. Je hebt een dank boven je hoofd en te eten...

Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Je mag ook op je lijstje schrijven de glimlach van een kind of een mooie bloem die je opviel langs de weg. Train jezelf om steeds meer te zien waar je dankbaar voor bent. Want ook hier geldt, wat je aandacht geeft groeit.

 

8. Stel jezelf de juiste vragen

Jarenlang heb ik mezelf vragen gesteld als er iets mis ging in mijn leven. Dan vroeg ik me af, waarom gebeurt mij dit? Waaraan heb ik dit verdiend? Of ik dacht, het gaat me nooit lukken om hier uit te komen. Dit soort vragen geven je alleen maar rottige antwoorden en geven je een gevoel van onmacht en maken je slachtoffer van je eigen situatie.

Stel jezelf andere vragen, krijg andere antwoorden. Op het moment dat ik stopte met me afvragen waarom mij al die ellende overkwam en mezelf de vraag stelde: "Wat kan ik hiervan leren?" veranderen alles in mijn leven. Daardoor werd de grootste ellende mijn grootste cadeau. Mijn ziekte heeft mij geleerd dat het leven kwetsbaar is en je tijd schaars en dat je er elke dag iets moois van mag maken.

Wat kun jij leren van de situatie waar je nu in zit? Wat wil de ellende in je leven jou vertellen? Als je je baan verloren hebt, zie dat als een geschenk om opnieuw te kunnen kiezen wat jij echt graag wilt doen. Als je in scheiding ligt zie het als een kans om weer eens goed naar jezelf te gaan luisteren en jezelf op nummer 1 te zetten. Dus waar mag jij groeien door de situatie waar je nu in zit? Een burnout wil zeggen dat je te lang niet naar jezelf geluisterd hebt en nodigt je uit om dat nu wel te doen!

 

9. Durf weer te dromen

Durf weer te dromen. Wat wil je nog doen, zien en beleven? Heb je een Bucket list? Wat ga jij doen om die lijst te realiseren? Of heb je al je wensen en dromen in de koelkast gezet voor later of nooit? Weet je überhaupt nog wat je grote dromen zijn, hoe jouw meest ideale leven er uit ziet?

Aan het einde van hun leven hebben mensen meestal geen spijt van de dingen die ze gedaan hebben, ook al is niet alles perfect gegaan. Ze hebben spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben en de prioriteit die ze hebben gegeven aan dingen die nu ineens zo onbelangrijk lijken. Wat er overblijft zijn de "Had ik maar's"

Had ik maar meer tijd vrijgemaakt om mijn kinderen te zien opgroeien, had ik maar de stap gezet om mijn hart te volgen, had ik maar eerder naar mezelf geluisterd, had ik maar echt geleefd. Wat zijn jouw "Had ik maar's" Schrijf ze eens op en kijk vandaag nog wat jij nu al kunt doen om ze in je realiteit te brengen.

 

10. Kom in actie 

Je kunt dromen over een mooi leven, fantaseren hoe je vanaf morgen dingen anders kunt doen, mijmeren over wat er ooit allemaal zou kunnen zijn... tot je een ons weegt. Zonder actie gaat er niks veranderen in je leven en blijft alles gewoon zoals het nu is. En als jouw leven nu helemaal perfect is, zeg ik: "Ga vooral zo door!". Maar als er nog iets te wensen valt dan is er werk aan de winkel.

Je kunt alle wijsheid en kennis in pacht hebben, als je er niks mee doet en het niet toepast in je leven is het niet meer dan informatie. Iets weten zonder het te doen is het nog niet weten. Weten dat je moet stoppen met roken omdat het ongezond is en toch elke keer een sigaret opsteken werkt niet. Je longen worden niet gezonder van het weten dat roken ongezond is, geloof me.

Dus wat ga jij vanaf NU anders doen? En je hoeft niet meteen een quantumsprong te maken. Een eerste kleine stap is goed genoeg. Je hoeft ook niet meteen een heel plan van 20 pagina's uit te werken (dat soort plannen belanden meestal toch ergens onder in een la), een A4 met wat je gaat doen is goed genoeg. Iets doen is beter dan niets doen. Dus wacht niet tot de omstandigheden perfect zijn voor je een stap zet, want perfecte omstandigheden zijn er nooit, zet gewoon die stap en creëer de perfecte omstandigheden om je leven te veranderen!

Ik wens je je mooiste leven toe!

 

Liefs, Pascale-Renee

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.