Mag geluk wat moeite kosten?

Sep 16, 2020

Jou lukt altijd alles, bij jou gaat het allemaal vanzelf, Pascale-Renee. Jij bent voor het geluk geboren, dat zit in jouw genen. Dat zeggen mensen vaak tegen me. Of: zo gelukkig en blij als jij steeds bent, dat is niet voor mij weggelegd. Meestal komt dat uit de mond van mensen die hun zaken beter op orde hebben dan ik. Ze vinden het lastig om zich te herkennen in het geluk dat ik uitstraal. Het lijkt zo ver weg voor ze.

Ik vind daar het volgende van:

1. Geweldig dat ik inmiddels moeiteloos geluk uitstraal, ondanks alle tegenslagen in mijn leven en de hobbels die ik af en toe ook nog moet nemen. Ik voel me ook een gelukkig en gezegend mens.

2. Bij mij gaat het ook echt niet altijd vanzelf hoor. Ik geloof er niet voor niks in dat een deel van geluk voortkomt uit het feit dat je niet wegloopt voor je shit, maar er doorheen gaat, het doorleeft en ervan groeit. Pas als je naar het donker durft te kijken kun je er je licht op schijnen en het loslaten.

3. Ook ik loop niet 24/7 jubelend rond. Soms gaat het vanzelf me gelukkig voelen en soms moet ik er hard voor werken. Dan wil mijn hoofd een loopje met me nemen en doe ik allerlei oefeningen die me helpen om in de positieve vibe te blijven. Want ik weet dat ik wegzak in onrust, stress en doemgedachten als ik dat niet doe.

 

Mag geluk wat moeite kosten?

Veel mensen willen dat geluk vanzelf gaat. Dat het gewoon op hun pad moet komen, met liefst zo min mogelijk moeite. En als dat niet gebeurt vinden ze dat oneerlijk en zichzelf zielig. Ik ben echt HAPPY en over het algemeen gelukkiger en enthousiaster en met meer energie dan veel mensen. Maar dat is niet gewoon mazzel hebben. Kiezen voor geluk is hard werken: je moet je afzetten tegen de norm van een middelmatig leven, je moet ervoor kiezen om jezelf alle geluk te gunnen, je moet je mind trainen om het mooie in ieder moment te zien, je moet gaan kiezen voor dat wat jou echt gelukkig maakt en in actie komen om dat waar te maken, je moet je angsten overwinnen en in jezelf geloven, je moet liefde en overvloed kunnen ontvangen en afdwingen, je moet je volledige potentieel gaan benutten in plaats van een serie bingewatchen, je moet moedig genoeg zijn om je beperkte zienswijze te herzien zodat je van anderen kunt leren en kunt groeien, je moet contacten met anderen en de stoute schoenen aantrekken, je moet offers doen om te komen waar je wil zijn, je moet stoppen met je alleen op de korte termijn focussen en gaan voor jouw dromen op de lange termijn, je moet ervoor zorgen dat je lichaam en geest gezond zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat zijn geen makkelijke dingen.

Dus ik ben niet geboren als een vervelend gelukkig meisje bij wie alles komt aanwaaien. Ik ben een meisje dat heel erg graag gelukkig wilde zijn en hard gewerkt heeft aan haar persoonlijk ontwikkeling om ECHT gelukkig te zijn. En dat doe ik nog elke dag. En dat gaat steeds makkelijker en soms is het ook nog steeds f...ing lastig. Afgelopen weekend nog ben ik heel veel bezig geweest om me terug te werken naar geluk, omdat mijn mind me toch weer even in zijn greep had.

Want is elk moment voor mij perfect? Nee, helemaal niet en dat is ook helemaal niet waar geluk om gaat. Maar BEN IK GELUKKIG MET MIJN LEVEN? Ik schaam me er niet voor om daar volmondig JA op te zeggen! Ik zie veel mensen stoppen met delen dat ze gelukkig zijn en dat ze een mooi leven gebouwd hebben, omdat ze zich schuldig voelen of raar aangekeken worden als ze dat delen. Ze bagatelliseren wat ze bereikt hebben en de moeite die ze erin hebben gestoken.

En ik snap het dat het makkelijker is om met mensen in contact te blijven door de moeilijke momenten te delen, want dat is wat we geleerd hebben. Het leven is zwaar en moeilijk. Maar ik geloof ook echt dat we het nodig hebben om eens naar de mooie kanten te kijken en het leven te vieren! En de mensen die zich ontworstelen aan de norm een dikke steun in de rug te geven, in plaats van ze proberen naar beneden te halen, uit nijd of afgunst. 

Voor iedereen die zijn best doet om iets moois van zijn/haar leven te maken: deel je passie, deel je successen en je geluk! Je bent een voorbeeld dat laat zien dat het mogelijk is. Daarmee nodig je anderen uit om ook een stap te zetten in de richting van een gelukkig leven. 

En als je nu denkt: zie je nu wel geluk is moeilijk en zwaar...

Wees gerust, werken aan geluk brengt je snel meer geluk en minder ellende. En er aan werken en resultaten zien smaakt naar meer. Wat kun jij doen om je gelukkiger te voelen?

 

+ Stop met jezelf met anderen vergelijken

Wees niet afgunstig op anderen die gelukkiger lijken dan jij of meer bezitten dan jij. Je weet niet wat er achter dat wat jij ziet zit. Achter elk mens schuilt een heel verhaal met ups en downs. Je hebt er meer aan om jezelf te vergelijken met wie je was gisteren en je te erop te richten om elke dag te groeien en meer jezelf te zijn.

 

+ Maak het niet moeilijker dan het is

Ja kiezen voor geluk kost moeite en gaat niet vanzelf, maar dat geldt voor alles wat je doet en daar is niks mis mee. Begin gewoon eens met wat kleine dingen in je leven te veranderen. Heb je behoefte aan tijd voor jezelf? Plan een paar keer per week een half uur om iets te doen wat je fijn vindt. Wil je financieel relaxter leven? Begin eens met bewust naar je uitgaven te kijken. Waar lek je geld dat je ook op een andere manier kunt besteden? Ben je niet blij met je relatie? Verras je lief met eens en zie wat dat doet. Wat je geeft, krijg je terug. Niet blij met je baan? Kijk eens naar de mogelijkheden om je werk leuker te maken als je het spannend vindt om je baan meteen op te zeggen.

 

+ Vier het leven

Wees je ervan bewust dat het leven een cadeau is. Je hebt dit leven gewoon gekregen en jouw lijf geeft jou elke dag weer het leven. Geniet daarvan en kijk eens om je heen wat je allemaal hebt. Reden genoeg voor een feestje. Neem niet alles zo serieus, maar gooi je haar los. Dans, geniet, zing, leef!

 

+ Geniet van de workout

Werken aan je geluk is net als sporten. Soms heb je helemaal geen zin in die workout, maar als je hem eenmaal gedaan hebt voel je je wel super. Werken aan geluk is hetzelfde. Misschien heb je helemaal geen zin om elke dag een lijstje te maken van al je zegeningen of in actie te komen om je dromen waar te maken. Maar elke keer dat je het wel doet geeft je dat een energie boost en voel je je goed.

 

+ Deel je geluk met een ander

Er is niks zo aantrekkelijk als een gelukkig mens. En niks werkt aanstekelijker dan je geluk delen met een ander. Dat maakt jou en de ander blij! Dus heb je iets moois bereikt, is je missie geslaagd en voel jij je vandaag gewoon helemaal happy de peppie? Deel dat met een ander. Dat kan door je succes te delen, of iemand anders aan het lachen te maken, door een ander te verrassen of door een ander te bedanken voor zijn bijdrage aan jouw geluk. Geluk is besmettelijk en hoe meer mensen jij aansteekt hoe beter het is!

 

+ Wees lief voor jezelf

Stop met streng zijn voor jezelf en elke keer je mislukkingen tellen. Wees lief voor jezelf. Moedig jezelf aan om elke keer een stapje te zetten en juich jezelf toe elke keer dat je die stap zet. Zorg goed voor jezelf

 

 

Liefs, Pascale-Renee

 

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.