Soms weet ik het ook even niet

Aug 25, 2020

Soms weet ik het ook even niet

Als mensen met mij gaan werken denken ze vaak dat ik alles in mijn leven perfect voor mekaar heb, dat mijn groeisprongen vanzelf gaan en dat alles mij komt aanwaaien. En ze vragen zich of of zij dat ooit kunnen leren om zo moeiteloos om te gaan met alles wat er gebeurt in hun leven.

En hoe graag ik ook zou willen dat ik altijd alles perfect voor elkaar heb en dat ik overal een antwoord op heb. Geloof me, ook ik weet het soms niet. Sterker nog, ik weet het heel vaak niet. De afgelopen maanden heb ik mezelf en mijn business ook opnieuw uit moeten vinden en dat was echt niet altijd makkelijk. Vraag maar aan mijn lief, die heeft al mijn chaos van dichtbij mogen ervaren. Eerlijk gezegd lijkt het me ook supersaai als alles in mijn leven perfect is. Ik hou ervan om steeds weer iets nieuws te leren en mezelf uit te dagen. En daar hoort chaos bij en soms geen idee hebben welke kant het op gaat of wat ik moet kiezen.

Wist je dat als een rups transformeert naar een vlinder, hij eerst een soepzooitje wordt? Voordat de rups als vlinder uit zijn cocon stapt wordt hij eerst een soepje dat geleidelijk aan verandert in de vlinder. Als je de cocon open maakt voordat hij klaar is blijft er niks over van de vlinder, alleen een plasje prut.

Bij mensen die transformeren werkt het net zo. En dat is helemaal okay. Maar waar de vlinder geduldig zijn tijd uitsoept tot hij klaar is om uit zijn cocon te stappen, vinden wij mensen dat soepzooitje maar niks en doen we er alles aan om dat zooitje te vermijden of het zo snel mogelijk op te lossen. En daar gaat het mis. Want ook wij hebben tijd nodig om te groeien en mogen eerst door de chaos heen. Want vanuit die chaos ontstaat ook de helderheid. Vanuit het er rustig doorheen gaan en de chaos de tijd geven komen vanzelf ook de oplossingen boven drijven.

Maar als je te snel gaat, dan maak je het proces kapot en ben je nog verder van huis. Ik herken het helemaal. Jarenlang heb ik me verzet tegen alle obstakels in mijn leven. Druk met het forceren van oplossingen, of wegrennen voor de signalen die op mijn pad kwamen. En het bracht me geen stap verder, wel werd de chaos alleen maar groter. Want hoe meer ik me verzette en hoe harder ik mezelf forceerde, hoe meer ik mezelf kwijtraakte en besluiten nam die me helemaal niet hielpen in de richting van een oplossing.

Met vallen en opstaan heb ik geleerd dat groeien en ellende achter je laten veel sneller gaan als je er eens goed voor gaat zitten en de chaos er gewoon laat zijn. En is dat altijd leuk? Nee hoor, vaak niet, meestal piept en kraakt het aan alle kanten. En als jij je ook daar niet tegen verzet en omarmt dat dit de weg is naar een oplossing, zul je merken dat je vanzelf weer licht ziet aan het einde van de tunnel. En zul je net als ik ontdekken dat als je durft om midden in de storm te gaan staan, het leven ook gewoon door gaat en het ook dan okay is.

Vorige week heb ik weer een aantal aanvragen gekregen van mensen die samen met mij door hun chaos heen willen buffelen op weg naar een fijner leven. Stuk voor stuk prachtige, moedige mensen die klaar zijn om de uitdaging met zichzelf aan te gaan. Geweldig vind ik dat en kan niet wachten om te starten met ieder van hen. Want nog elke dag ben ik blij dat ik door de chaos van mijn angst ben gegaan om op te staan en mijn missie te delen. En op de barricade te staan voor geluk en me in te zetten voor iedereen die lekker in zijn vel wil zitten, wat er ook speelt in zijn leven.

Eén van die mooie mensen die ik de komende maanden mag begeleiden is iemand die door omstandigheden lichamelijk en geestelijk niet meer kan wat zij voorheen kon. Wat de blijvende schade zal zijn is nog niet bekend, duidelijk is dat het nogal wat flexibiliteit vraagt van haar. Want wat doe je als alles wat je voorheen deed, ineens niet meer vanzelfsprekend is. Als praten moeilijk is, je lijf niet meer doet wat jij wilt en als je geheugen je soms in de steek laat. Dan is er chaos in je leven en het vraagt wat van je om je aan te passen aan de situatie.

Grofweg zijn er 3 dingen die je kunt doen als je chaos hebt in je leven.

1.  Je kunt de chaos negeren en doen alsof je neus bloedt. 

Misschien lukt het een tijdje om je kop in het zand te steken, maar uiteindelijk zul je toch iets moeten met je situatie. Al houden sommigen dit jaren vol. Mijn manier is het niet, ik wil gewoon mn shit oplossen en groeien.

2. Je gaat volop in verzet tegen je situatie

Je kunt je afzetten tegen de situatie en je afvragen waarom jou dit nou gebeurt. En je afvragen waar jij dit aan hebt verdiend en je wentelen in je ellende. Als eerste reactie heel begrijpelijk, maar op de lange termijn een oplossing die je boos en gefrustreerd maakt en vatbaar voor nog meer ellende. Want wat je aandacht geeft groeit. Ook deze aanpak is, wat mij betreft, geen aanrader

3. Je accepteert je situatie en maakt er het beste van

 Accepteer wat je niet kan veranderen, ga gewoon door de chaos heen, neem daar de tijd voor en laat de oplossingen op je pad komen. Geniet van het soepzooitje en gooi wat humor erdoor. Kijk wat er wel nog mogelijk is en focus daarop. Wees flexibel, want hoe meer je mee beweegt met het leven, hoe moeitelozer het voelt.

Vaak doorloop je alle drie de opties van 1 tot en met 3 of spring je wat heen en weer. Ik gun je dat uiteindelijk kiest voor optie 3. Want die levert je het meeste op en daar kun je mee verder. Wat er ook speelt in je leven. Ik ben supertrots op die mooie vrouw die de moed heeft om met mij te gaan kijken hoe ze met deze beperkingen haar leven opnieuw kan inkleuren. Want dat is niet leuk en dat vraagt wat van je. Maar diep respect dat je dat aangaat en ik weet wat het haar gaat brengen. Een leven dat de moeite waard is en veel fijner is om te leven dan haar leven bij optie 1 of 2.

En dat gun ik jou ook. Het is mijn missie om mensen te helpen het beste te maken van de omstandigheden en om wat er ook speelt in hun leven en er iets moois van te maken. En dat is mogelijk, in elke situatie. En ja ik meen het, in elke situatie. Zelfs als je ziek bent en binnenkort afscheid van het leven moet nemen, dan nog kun je van de tijd die je nog hebt iets moois maken. Maar dat moet je wel willen.

Worstel jij op dit moment in je leven en lukt het je niet zo makkelijk om voor optie 3 te kiezen. Wanhoop niet. Ik ben er om jou te helpen. Boek hieronder een gratis coachcall en we kijken samen naar wat er mogelijk is voor jou!

 

Liefs, Pascale-Renee

 

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.