Wat als je blij bent met ALLES wat er is?

Mar 17, 2021

Wat als je blij kunt zijn met alles wat er in je leven is? En met alles bedoel ik ook echt alles. Niet alleen de leuke en fijne dingen, ook de de minder fijne dingen in je leven. The good, the bad, and the ugly. Wat als je kunt zien dat ook de minder fijne of simpelweg rot dingen in jouw leven je iets moois komen brengen uiteindelijk? Wat als alles goed is?

In deze blog deel ik met jou hoe jij de magie van het leven kunt ontdekken in alles wat je mee maakt.

 

1. Het leven is..... niet meer, niet minder.

Waar vaak pijn zit is dat we niet okay zijn met wat er zich hier en nu aandient. Terwijl we maar tot op zeker hoogte kunnen beïnvloeden wat er gebeurt in ons leven. Tuurlijk heb je de vrijheid om je baan te kiezen. Al voelen veel mensen dat niet eens zo omdat ze verplichtingen hebben die ze het idee geven dat ze in hun baan moeten blijven. Veel van wat er gebeurt in de wereld kunnen we niet beïnvloeden. Maar op het moment dat er iets gebeurt dat we niet willen ontstaat er weerstand tegen. Dat haalt meteen je gevoel van geluk weg en het helpt je totaal niet om de situatie op te lossen. We willen allemaal weer eens een terrasje pikken of uit eten. Hoe meer weerstand je daarbij ervaart zo lang het niet kan, des te slechter jij je voelt. Wat veel beter werkt is de situatie accepteren zoals ie is en kijken wat er binnen de omstandigheden wel kan. In het geval van een terrasje pikken, maak je tuin of balkon gezellig als je dat hebt en ga daar genieten van een lekker biertje of wijntje. En als je geen buiten hebt, vind dan een plek, want die is er altijd.

 

2. Zo binnen zo buiten.

Vaak hoor ik mensen in ongeluk vallen op het moment dat iemand anders geluk ontvangt. Alsof er een limiet zit op de portie geluk die er is. Geluk is eindeloos en overal. En als een ander gelukkig is, betekent dat niet dat er minder geluk voor jou over is. Al voelt het misschien wel zo. En ook hier weer zit de pijn in het verlangen naar wat jij niet hebt en in dit geval de ander wel. Als een ander geniet in zijn tweede huis in het buitenland maakt jou dat niet ineens zielig omdat jij dat huis niet hebt. Ben je gewoon bewust van wat jij allemaal wel hebt (waar een ander misschien juist heel erg naar verlangt) in plaats van te focussen op wat je niet hebt. En als je dat tweede huis in het buitenland niet los kunt laten maak dan een plan om dat in je leven te realiseren en ga daarmee aan de slag. Alles is mogelijk als jij in actie komt en open staat voor wonderen. Vooral als je open staat voor opties die je niet meteen kunt bedenken. Strech je brein, dat is nog een mooie training ook. Voor degene die nu denkt: "Jij hebt makkelijk kletsen." Ga eens na waar jij nu in een beperkende overtuiging stapt die jou tegen houdt om je dromen waar te maken en werk daar aan. Als je wilt weten hoe, stuur me dan een mail, ik help je graag verder.

 

3. Geluk is een keuze.

 Ook hier gaan veel mensen in weerstand als ik dat zeg in een training. Toch is t echt zo. Als je mij een beetje kent of al een tijdje volgt dan weet je dat mijn leven lang niet altijd een feestje was. Sterker nog soms was het dat totaal niet, ik heb serieuze dingen mee gemaakt en momenten gekend dat ik niet wist of ik een paar maanden later er nog zou zijn. En ik heb momenten gehad dat ik het totaal niet meer zag zitten en het liefst uit het leven wilde stappen. En ook toen was geluk een keuze. Ook al kun je je omstandigheden niet altijd kiezen, ook al gebeuren er dingen waar je heel veel moeite mee hebt. Waar je altijd een keuze in hebt is hoe je omgaat met wat je overkomt. Blijf je er bewust van dat er naast de ellende ook nog (een hoop) dingen goed gaan in je leven en focus daarop. Je brein kan niet tegelijkertijd alle aandacht op de ellende vestigen als jij bewust ervaart wat er goed gaat in je leven. Dat maakt elke situatie makkelijker.

 

4. Geluk zit overal.

Laatst zei iemand tegen mij: "Een ongeluk zit in een klein hoekje, wat betekent dat in de rest geluk zit." En het klopt nog ook, geluk zit overal, als je het maar wil zien. We worden niet getraind om geluk te zien, daarom zien we zo veel ellende om ons heen. Let er maar eens op als je met mensen praat, dan vertellen ze vaak wat er niet goed gaat. Op het nieuws en in de media zie je veel meer ellende dan positieve verhalen. Wat je aandacht geeft groeit. Hoe meer jij jezelf traint om in elke situatie het goeie te zien, hoe meer jij het goeie in je leven gaat ervaren. De meeste hobbels in ons leven blijken uiteindelijk cadeautjes in een lelijke verpakking. Soms moet je je baan verliezen om je droombusiness te starten, of een relatie verbreken om de liefde van je leven te vinden. Of ziek worden om te leren hoe waardevol je leven is.

5. In het nu is alles goed

Waar we ongelukkig van worden is als we uit het nu verdwijnen. Terwijl er niet meer is dan het nu.  Toch blijven veel mensen in het verleden hangen of naar de toekomst verlangen. Terwijl het verleden niet meer is en ook niet meer terug komt. En de toekomst niet zeker is. Je kunt er van allerlei beelden bij hebben, maar wat er daadwerkelijk over een paar maanden of een paar jaar in jouw leven is kan alleen de tijd je leren. Koester daarom het nu en wat je hebt in het nu. Wees blij met wat is, ook al het op eerste gezicht helemaal niet fijn lijkt. Vertrouw er op dat alles in je leven zich aandient om jouw leven de moeite waard te maken en jou te laten groeien. En je zult zien dat dat je realiteit wordt. Het leven is maakbaar als je gewoon met flow van wat er is mee gaat, zonder verzet en vol vertrouwen. Geniet van de reis die het leven is. Zo creëer jij een leven vol magie.

 

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.