Zet jezelf eens op nummer 1

Aug 04, 2020

Put yourself first!
Dat is wat ze zeggen als de luchtdruk wegvalt in de cabine van een vliegtuig. Zet eerst je eigen zuurstofmasker op je neus en help dan pas een ander. Klinkt logisch toch? Want hoe kun je een ander helpen als je zelf snakt naar adem?

Als moeder, maar ook als coach vind ik dat een hele lastige. Ik wil graag anderen helpen. Dat zit in mijn aard, ik doe het graag en eerlijk is eerlijk.... als je een ander helpt hoef je ook even niet met jezelf bezig te zijn en dat is soms heel prettig.

Ik heb echt moeten leren om eerst voor mezelf te zorgen en dan pas voor een ander. Dat voelde niet natuurlijk. Het lijkt egotistisch om eerst aan jezelf te denken. Maar niks is minder waar. Je kunt pas echt goed voor een ander zorgen als je eerst echt goed voor jezelf zorgt.

Ik ben een leukere moeder als ik lekker in mijn vel zit. En dat betekent aandacht voor mezelf op allerlei vlakken. Ik kan er ook veel meer voor mijn kinderen zijn dan, weet ik nu.

Jarenlang heb ik dat niet gedaan. Ik was er altijd voor iedereen, behalve mezelf. Zelfs toen ik jaren geleden in anderhalf jaar tijd 6 operaties kreeg, heb ik dat tussen de soep en de aardappelen gedaan. Ik was totaal niet bezig met mezelf, maar ging gewoon door met mijn leven.

Tot ik er helemaal klaar mee was, het zorgen voor anderen en niet anders meer kon dan met mezelf aan de slag te gaan en goed voor mezelf zorgen. Totaal uitgeput was ik. Ik kon niks meer en vond niks meer leuk. Dan kun je voor niemand meer wat betekenen. En dat was precies niet wat ik wilde.

Omdat ik zo ver over mijn eigen grenzen heen was gegaan, was het herstel behoorlijk intensief. Ik werd keihard geconfronteerd met hoe ik mezelf had verwaarloosd en dat bracht mijn zelfvertrouwen tot onder het nulpunt. Alleen door in mijn eigen spiegel te kijken en opnieuw van mezelf te leren houden, met vallen en opstaan kon ik weer waardevol zijn. Pas toen ik mezelf echt op de eerste plaats zette kon ik ook weer echt wat betekenen voor iemand anders.

Dus aan alle geweldige moeders en vaders, vrouwen en mannen, lovers, ondernemers en harde werkers: Hoe goed zorg jij voor jezelf? Durf jij jezelf op de eerste plaats te zetten (zet jij in het vliegtuig eerst jouw zuurstofmasker op?) of....?

Vraag jij je nu af: "Wat betekent het om jezelf op de eerste plaats te zetten?"

Nou dat betekent dit:

+ Dat je eerst en vooral zorgt dat jij lekker in je vel zit. Fysiek en mentaal.

+ Niet omdat het moet, maar omdat jij het wilt, omdat je je er goed bij voelt

+ Zeg ja op dingen omdat je ze wil doen, niet omdat je je denkt dat het zo hoort

+ Leef jouw leven, niet dat van een ander

+ Gun jezelf het allerbeste, niet het gemiddelde

+ Leef alsof het je laatste dag is

+ Relativeer en voorkom onnodig drama in je leven

+ Wees lief voor jezelf in alle situaties

+ Kijk naar wat er wel mogelijk is, niet naar wat er allemaal onmogelijk lijkt

+ Maak een not to do lijst: lijst van dingen die je niet wilt en gaat doen

+ Geef jezelf de ruimte om je te ontwikkelen

+ Help jezelf om je dromen waar te maken

+ Word je eigen grooste fan

+ Kies de dingen die jou blij maken

+ Neem tijd voor jezelf

+ Laadt op tijd je eigen batterij op

+ Zeg eens wat vaker nee

+ zoek de natuur op om je eigen natuur weer te vinden

+ Zoek hulp als je het lastig vindt om je zelf op 1 te zetten, maar je wel realiseert dat het nodig is!

Om het je makkelijk te maken krijg je van mij een gratis coachcall om te sparren welke stappen jij kunt zetten om goed voor jezelf te zorgen. Je boekt je call hier!

 

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.