Zorg jij goed genoeg voor jezelf?

Jul 17, 2020

Zorg jij goed genoeg voor jezelf?

Als ik mensen dat vraag zeggen ze meestal ja natuurlijk. Ik beweeg, let op mijn gewicht, geef aandacht aan mijn persoonlijke hygiene zijn vaak de antwoorden als ik door vraag. En natuurlijk is het belangrijk om dat te doen. Bewegen en gezond eten is goed voor je en geeft energie. Maar hoeveel aandacht besteed jij aan je echt goed voelen en tijd nemen voor de dingen waar je blij van wordt en die je helpen om elke dag super lekker in je vel te zitten? Want ook dat hoort bij goed voor jezelf zorgen. Goed  voor jezelf zorgen is zoveel meer dan je lichaam goed verzorgen. Echt goed voor jezelf zorgen is zorgen voor je lichaam, je mind en je ziel.

 

Hoeveel tijd besteed jij aan je gedachten sturen in plaats van je gedachten over je heen te laten komen?

Hoeveel ruimte geef jij je ziel om tot bloei te komen en te doen waar jij echt blij en gelukkig van wordt?

Hoeveel tijd neem jij om eens even niks te doen en lekker te lanterfanten?

Hoeveel tijd neem jij überhaupt echt voor jezelf?

 

Als je echt goed voor jezelf zorgt merk je dat op alle vlakken in je leven. Je voelt je lekkerder in je vel en hebt meer energie. Stress krijgt niet zo maar vat op je en je kunt goed relativeren. Je hebt meer geduld met de mensen om je heen en bent milder als er iets verkeerd gaat. Je bent helder in je hoofd en kunt sneller schakelen. Je relaties gaan soepel en op je werk presteer je top. Je geeft ruimte aan je dromen en zet stappen in de richting van je doelen.

 

Wil jij dat ook? Dit is wat je kunt doen om beter voor jezelf te zorgen:

1. Koester je lijf

2. Train je mind

3. Luister naar wat je ziel je zegt

 

1. Koester je lijf

Naast zorgen dat je lijf in optimale conditie is door gezond te eten en voldoende te bewegen kun je nog veel meer doen om je lijf te verwennen.

+ Creëer een ochtendritueel

dat zorgt dat je lekker ontspannen aan de dag begint. Voor mij is dat elke ochtend lekker lang in bad liggen. Daar sta ik eerder voor op als het moet. Het is mijn moment van de dag. En omdat ik dan even alle tijd voor mezelf heb begin ik zonder stress van lijstjes in mijn hoofd super relaxed aan de rest van de dag. Hou je niet van badderen neem dan een douche en loop in gedachten eens langs alle delen van je lijf en voel waar er spanning zit. Stuur een dikke knuffel naar die delen van je lijf die zwaar en gespannen voelen. Net zo lang tot de druk minder wordt. Je lijf heeft gewoon een beetje liefde nodig. Laat alle spanning van je af glijden. Wil je een kickstart? Eindig dan je douche of bad met een koude douche. Het is super voor je lijf, zet je immuunsysteem volle kracht in werking en geeft een enorme energieboost. T is in het begin misschien even op je tanden bijten, maar ik garandeer je dat als je dit een week doet dan wil je niet meer anders.

+ Verwen je lijf af en toe

gewoon omdat het kan en omdat het mag van jezelf. Boek een massage, facial, pedicure, manicure. Kies maar. Waarom krijgt je auto periodiek een schoonheidsbehandeling en vinden we een massage voor onszelf vaak overbodige luxe? Net als je auto heeft jouw lijf ook onderhoud nodig. Daarnaast is er niks zo weldadig als jezelf eens lekker verwennen. Dat heb je verdiend en je lijf zeker. Want je lijf is er altijd voor je, je lijft schenkt jou elke dag het leven en doet zo veel voor je waar je je niet eens bewust van bent. Ademen, je spieren aansturen zodat je kunt lopen, je geheugen goed houden zodat je weet dat je beter eerst je sokken aan kunt trekken en dan pas je schoenen. Je lijf laat je voelen, proeven, ruiken, zien, horen en dat gaat allemaal vanzelf. Geef jezelf af en toe een cadeautje voor al die inspanningen. Je lijf is het waard en jij ook! Het geeft zelfs je zelfvertrouwen een boost.

+ Reset je lijf

door het een grondige reiniging te geven, van binnen en van buiten. Ons lijf staat elke dag bloot aan vervuiling en het eten dat we eten heeft vaak ook een hoop schadelijke stoffen. Geef je lijf af en toe een grote schoonmaak. Scrub al je dode cellen van je huid en doe een detox kuur om je lijf van binnen te reinigen en je organen weer optimaal te laten functioneren. En dat hoeft geen peperdure kuur te zijn. Dat kun je prima zelf doen. Op internet zijn er zat recepten te vinden.

2. Train je mind

Je brein is erop gericht om jou veilig te houden. En veilig betekent in je hoofd: Doen war bekent is. Zodra jij iets anders wil gaan doen gaat je hoofd in de weerstand, want nieuw is onveilig. Je hoofd zal dan allerlei beren op je nieuwe weg zetten en de meest verschrikkelijke doemscenario's op je pad gooien. Je kunt je hoofd helpen door je nieuwe stappen, doelen of dromen vaak te herhalen en er een plaatje van in je hoofd te maken. Dan gaat het nieuwe vertrouwd voelen en verdwijnt de weerstand. Want je hoofd weet het verschil niet tussen fact en fictie. Daarom lijken dromen ook levensecht. Dat kun je gebruiken als je iets nieuws wilt doen. Als jij vaak genoeg je nieuwe gewenste situatie voor je ziet gaat je mind het ook herkennen en zien als iets dat veilig en vertrouwd is. Dan wordt je brein je bondgenoot in plaats van je grootste saboteur.

+ Jij bent niet je gedachten

ook al denken we dat vaak wel. Je hoeft niks met je gedachten en zeker niet met gedachten die jou niet helpen of je stress bezorgen. Als je je gedachten de vrije loop laat kom je nooit op een nieuwe bestemming. We zijn er op getraind om in onmogelijkheden te denken. Van kleins af aan wordt ons geleerd wat we niet moeten doen en hoe we vooral in doemscenario's moeten denken. Als je leert lopen, hoor je continue: Pas op, kijk uit en wil iedereen je behoeden voor vallen en stoten. Terwijl je zonder vallen en weer opstaan nooit leert lopen. Als jij met een businessplan naar de bank gaat voor een lening, is de bank totaal niet geïnteresseerd in het scenario waarin alles top gaat, maar willen ze vooral weten wat er mis kan gaan. Zodra jij stopt met het negatieve denken zul je zien dat je ineens overal mogelijkheden en oplossingen gaat zien.  Je kunt je gedachten sturen. Jij bepaalt wat je denkt en welke gedachten je ruimte geeft.

+ Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren

Als ik mensen vraag wat ze allemaal willen veranderen aan zichzelf krijg ik meteen een hele waslijst. Vraag ik aan iemand wat hij/zij allemaal geweldig vindt aan zichzelf dan komen er meestal met moeite 3 dingen uit. We zijn vaak vooral gefocust op wat er niet goed gaat. En piekeren wat af in ons leven. Dat piekeren heeft vooral te maken met dingen die in de toekomst mogelijk mis zouden kunnen gaan en die we in ons hoofd heel groot maken. Want in het hier en nu is alles best okay. Hoe vaak zijn al je horrorscenario's daadwerkelijk uitgekomen? Bij mij geen één. En helpt je dat om je lekker in je vel te voelen? Helpt je dat om vol energie je dromen waar te maken en een sprong in het diepe te wagen? Totaal niet! Dus stop met piekeren en geef je aandacht aan wat er gebeurt als alles goed gaat. Dat geeft je meteen een beter gevoel en de moed om elke dag een stap te zetten.

+ Laat je hoofd de route uitstippelen

en je hart de bestemming bepalen. Meestal doen we dat andersom. Je hebt een droom of een verlangen dat uit je hart komt. Je hoofd schuift ervoor en somt allerlei onmogelijkheden op en voor je het weet zet je je droom in de koelkast voor later of nooit. Laat je hart je leiden als je een verlangen hebt. Je hart bepaalt de eindbestemming. En pas als die helder is zet je je hoofd aan het werk. Niet om de bestemming mee te bepalen, alleen om de snelste, mooiste of leukste route uit te stippelen. Het is altijd mijn droom geweest om mensen te helpen om te kiezen voor hun mooiste leven. Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door wat mensen gelukkig maakt en hoe het kan dat sommigen met niks heel gelukkig zijn en anderen die ogenschijnlijk alles hebben heel ongelukkig zijn. Mijn hoofd vond die droom super eng. Want wie ben ik nou om een ander te leren hoe hij/zij gelukkig kan zijn? En als ik mijn hoofd achter het stuur van mijn leven had gezet was ik nu nog steeds marketeer en zelf niet gelukkig. Door mijn hart te volgen en mijn hoofd te helpen om te zien wat er mogelijk was sta ik waar ik nu sta. Ben ik een gelukkig mens, wat er ook speelt in mijn leven en inspireer ik heel veel mensen om te kiezen voor geluk. Mijn hart bepaalt de eindbestemming, mijn hoofd de route, zo maken we samen van het leven een prachtig avontuur.

 

3. Luister naar wat je ziel je zegt

Ik geloof dat iedereen een uniek talent heeft, dat iedereen een missie heeft in het leven. Als je luistert naar wat je ziel je influistert zul je dat unieke talent vinden. Een talent dat jou maakt tot wie je bent, prachtig en perfect en dat als je het deelt ook anderen helpt. Bij elke beslissing die jij neemt is er een keuze die jou helemaal tot bloei brengt en zijn er keuzes waarbij je concessies doet aan jezelf om wille van de goede vrede met de mensen om je heen of wat je denkt dat anderen van jou verwachten. Jij mag jezelf veel meer op één zetten en doen wat voor JOU goed voelt.

+ Count your blessings

Wees blij met wat je hebt. Zelfs als je leven helemaal niet lekker loopt zijn er nog genoeg dingen die wel goed gaan in je leven. En juist als het leven uitdagingen op je pad gooit helpt het jou om de moed er in te houden als je focust op wat er wel goed gaat. Ik maak elke dag een lijstje van de dingen waar ik dankbaar voor ben. Het maakt dat ik, ook in tijden van tegenslag, positief in het leven sta en de kracht in mezelf vind om de uitdaging aan te gaan. Want er is zoveel om voor te leven. Waar ben jij dankbaar voor in je leven? Wat maakt dat jij elke dag je bed uit komt? Misschien kost het je nu moeite om 1 of 2 dingen op te noemen. Ik garandeer je dat er meer komt als je deze oefening een maand doet. Elke ochtend dat je wakker wordt heeft het leven je weer een dag geschonken, een dag om de moeite waard te maken.

+ Leef jouw leven

Leef jij jouw leven? Of dat van een ander? Dat van je baas, je partner, wat je ouders voor je in gedachten hadden, je kinderen, je ...? We zijn zo gewend om onze verlangens en wensen ondergeschikt te maken aan die van een ander. Omdat we denken dat het zo hoort en we al snel iemand die zijn eigen keuzes maakt als egotistisch bestempelen in onze maatschappij. Maar is dat ook echt zo? Ik heb door schade en schande geleerd dat ik pas goed voor een ander kan zorgen als ik eerst goed voor mezelf zorg. Anders heb ik niks te geven. En ik heb ook echt moeten leren om mijn eigen keuzes te maken en niet de keuzes waarvan ik dacht dat ze een ander blij maken. Want dan raak ik mezelf kwijt. Loop eens door je agenda en kijk hoeveel afspraken je hebt staan die jou doen stralen en waarvan je denkt: Yes, daar heb ik zin in! En kijk eens naar de afspraken die je niet zo leuk vindt of ze echt nodig zijn of dat je er ook een aantal kunt overslaan. Je hoeft niet naar dat feestje als je er eigenlijk geen zin in hebt. Je mag er gewoon voor kiezen om wat anders te doen. Dat maakt je geen slechte vriend of vriendin. Dat maakt je eerlijk en oprecht en nodigt de ander uit om dat ook te zijn. Word je bewust van de keuzes die je maakt en maak ze bewust. 

+ Maak een feest van je leven

 je hebt dit leven gekregen. Daar heb je zelf weinig voor hoeven doen. Maak er een feest van terwijl je hier bent. Het leven is te kort om niet te genieten. We zijn hier niet om te worstelen en het zwaar te hebben. We zijn hier om de ontdekken, te ervaren en vooral om er een feest van te maken. Be so happy that when others look at you, they become happy too! Dat is één van mijn lijfspreuken. Ben jij die persoon die een ruimte en anderen laat stralen zodra hij/ze ergens binnenkomt? Enthousiasme, geluk en blijheid werken aanstekelijk. Jij kunt ervoor kiezen om die stralende persoon te zijn. Op dagen dat jij je lekker voelt gaat alles lekker en soepel. Daar mag je veel meer van doen. Dat helpt jou en anderen. Maak een feest van je leven. Want je weet niet hoeveel dagen je krijgt in dit leven. Morgen kan het voorbij zijn. Zorg dat je nu leeft dan hoef je aan het einde van je leven niet te zeggen: Had ik maar...

 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij waar jij nu op mag focussen om je leven positief te veranderen? Ben je nieuwsgierig naar hoe ik jou verder kan helpen om de keuzes te maken die jouw leven een positieve wending geven? Boek dan nu een coachcall met mij in. Het gesprek is GRATIS. Je boekt je call met mij hier.

 

Liefs,
Pascale-Renee

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.