De snelste weg van A naar Beter is meestal niet de snelweg.

Sep 24, 2020

De snelste weg van A naar Beter is meestal niet de snelweg

Herken je dat? Dat als jij besluit om ergens voor te gaan, dat je liever vandaag dan morgen het mooiste resultaat wilt boeken? Dat je jezelf weinig tijd en ruimte gunt om iets te leren? En als je al de tijd neemt om te leren, dan moet het wel snel? En het begin is lastig omdat je dan het gevoel hebt dat je continue de plank mis slaat bij alles wat je doet? En het lijkt of het je nooit gaat lukken?

Ik zie het ook terug in mijn business. Als een klant de stap heeft gezet om met zichzelf aan de slag te gaan, dan moet er meteen op Olympisch niveau gepresteerd worden. Patronen doorbreken? Ja prima, maar dan wel snel hoor, want ze willen door voor de hoofdprijs. Oefenen? Hoe zo? We weten het toch nu, dus vanaf nu moet alles perfect zijn. Nieuwe dingen leren? Ja hoor ook goed, maar dan wel in een sessie alles ins en outs. Even de tijd nemen om ergens heel goed in te worden? Liever niet. We willen resultaat en wel nu.

En het mooiste vind ik dan nog dat als mensen stappen beginnen te zetten, als ze beginnen te groeien, als ze het een beetje doorkrijgen dan zien ze hun eigen groei en succes niet. Want op het moment dat je iets door hebt lijkt het alsof je het altijd al kon en kun je je niet meer voorstellen dat het je ooit niet lukte. Dus trots op zichzelf zijn en zich prijzen voor wat ze bereikt hebben? Geen tijd, want we moeten door naar het volgende level.

I want it all, and I want it now! Maar werkt het zo wel? Je hoeft niet meteen bij de eindsprint te zijn. Stap voor stap kom je waar je wil zijn. Je kunt niet meteen alles kunnen, alles weten, alles willen. Ik vind zelf soms ook nog verschrikkelijk lastig. Als ik iets in mijn hoofd heb dan wil ik het geregeld hebben. Als ik iets nieuws begin dan wil ik meteen erin uitblinken. Als ik een keuze maak dan ga ik ervoor.... volle gas vooruit.

En daarin ren ik mezelf vervolgens weer net zo hard voorbij. Want op een fiets met zijwieltjes is het lastig de Mont Ventoux op fietsen. Ik wil heel graag leren en groeien, maar dan wel heel snel. En soms gaat dat gewoon niet. Soms heb je gewoon even wat oefening nodig om ergens goed in te zijn en mag je op zoek naar de verdieping voordat je ergens in kunt uitblinken.

Als je 20 kilo wilt afvallen weet je dat je dat niet een week voor elkaar krijgt. Als je topsporter wil zijn, dan weet je dat je heel hard moet trainen. Als je stopt met roken, dan weet je dat je longen niet meteen schoon zijn. En toch verwachten we wonderen. Dat we meestal enorm ons best hebben gedaan om heel erg goed te worden in die patronen die ons in de weg zitten, onbewust heel veel geoefend hebben en al jaren dit patroon toepassen doet er niet toe. Het doorbreken moet in één keer en dan basta. Maar hoe eerlijk is dat?

Of je nou een business start, aan je persoonlijke ontwikkeling werkt. Ik ben de laatste die zegt dat verandering lang duurt. Maar je zult ergens als dummy moeten beginnen en jezelf het proces gunnen van groei. En in dat proces zitten veel mensen zichzelf in de weg. Want zonder dat ook de rest niet.

Of je nou iets wilt veranderen, iets nieuws wilt starten, een nieuwe weg wilt inslaan geef jezelf de ruimte en leg de lat niet te hoog. Als jij de lat zo hoog legt dat ie onhaalbaar wordt raak je gedemotiveerd. Begin met een uitdaging die spannend voelt maar wel haalbaar. En leg dan de lat een stukje hoger de volgende keer en als dat lukt leg je hem weer wat hoger. Voor je het weet ben je ver voorbij het doel dat je jezelf gesteld had en fiets je zo de berg op.

Dus wat is nou de snelste weg naar van A naar Beter? Die van A naar Super met een dieselmotor. Rustig aan beginnen en als je eenmaal op stoom bent kun je vol gas vooruit. En als je tussendoor dan nog de tijd neemt om van het uitzicht te genieten, dan maak je er ook nog een geweldige reis van.

De weg van A naar Super in stapjes:

1. Begin bij het begin

2. Sla geen stappen over

3. Leg de lat niet te hoog

4. Gun jezelf de tijd om steeds beter te worden

5. Vier elk stapje

6. Geniet van je groei

7. Vertrouw op het proces

8. Doe ook gewoon het werk dat nodig is

9. Verwacht geen wonderen

10. Wees lief voor jezelf

11. Enjoy the ride

 

Liefs, Pascale-Renee

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.