Geluk is blij zijn met wat je hebt, ook het minder fijne

Sep 21, 2020

Geluk is blij zijn met wat je hebt, ook het minder fijne...

Als alles op rolletjes loopt is het niet zo moeilijk om je gelukkig te voelen, al is dat ook voor veel mensen moeilijk omdat ze hun geluk niet kunnen ontvangen. Dat is een onderwerp voor een andere blog. Terug naar deze. Als je net een nieuwe opdracht hebt binnen gehaald of de liefde van je leven ontmoet hebt voel je gelukkig en blij. De energie stroomt door je lijf en je voelt je "On top of the world!" Als de eerste verliefdheid bekoeld is of een opdracht niet doorgaat kan dat omslaan in een gevoel van onrust en onvrede. Het tegenovergestelde van een geluksgevoel. Als je je gelukkig voelt bij een meevaller en ongelukkig bij een tegenvaller, dan maak jij jouw geluk afhankelijk van de omstandigheden. En dat is de weg naar een leven vol pieken en dalen, dat kost energie en vraagt veel van je. Eigenlijk sta je dan in de overlevingsstand en niet in de "lekker leven" stand. Pas als je in elk moment gelukkig kunt zijn, ongeacht wat er speelt in je leven, ga je een gelukkig leven leven.

Als je ondernemer bent, dan verlopen je inkomsten niet altijd stabiel. De ene maand heb je veel opdrachten, de andere maand misschien wat minder. Financiële instabiliteit kan je veel onrust en stress geven in je leven. Je voelt je goed als de omzet stroomt, maar als de omzet even wat stagneert schiet je in de paniek en zorgen. Dat heeft direct invloed op jouw gemoedstoestand. Toen je ondernemer werd, wist je dat dat erbij hoorde. Je hebt er bewust voor gekozen en toch kan het je soms van streek maken. Terwijl je weet dat het altijd wel goed komt. Dat vertrouwen heb je, anders was je nooit voor jezelf begonnen. Of je nu ondernemer bent of niet, waar het om gaat is dat je leert om om te gaan met de onzekerheden in je leven en de zorgen die je maakt om dingen die kunnen gebeuren. Want één ding is zeker, NIKS is zeker. En je doet jezelf een enorm plezier als je stopt met je zorgen maken over onzekerheden en dingen die nog nietbgebeurd zijn. Want het helpt je totaal niet en je wordt er ook niet gelukkig van.

Echt gelukkig ben je pas als je je ook gelukkig kunt voelen terwijl dingen onzeker zijn of als je een tegenslag hebt. Simpelweg omdat je blij met hoe jouw leven op dit moment is en je de uitdaging die op je pad komt ook kunt verwelkomen als iets dat op je pad hoort. Als je kunt accepteren dat alles dat op je pad komt je iets komt brengen. En dat het leven niet tegen je is, maar dat het leven zich voor jou ontvouwt. En hoe meer jij in de flow stapt die het leven is, hoe soepeler jouw leven ook verloopt.

Hoe jij in die flow stapt? 

Hier zijn 8 tips om in de flow van je leven te blijven:

 

1. Wees je bewust van al het moois in je leven

Dat is de basis. Als je blij bent met wat je al hebt in je leven, kan het alleen nog maar mooier worden. Van jongs af en aan leren we als mens om te kijken naar wat er niet is en ons daar op te focussen. In mijn beleving is dat de bron van veel ongeluk. Want als je continue kijkt naar wat er niet is, naar wat je mist dan maakt je dat ongelukkig. Als je kijkt naar wat er wel is en daar blij mee bent, dan ben je een gelukkig en tevreden mens. En dat wil niet zeggen dat je al je verlangens moet vergeten, helemaal niet. We hebben allemaal verlangens en dromen en dat is ook goed. Het zet je aan om ergens naartoe te werken. En dat gaat veel soepeler als je ook blij kunt zijn onderweg naar je verlangen en niet pas als je jouw verlangen volledig hebt gerealiseerd.

 

2. Stop met verlangen naar de toekomst

Een aanvulling op de eerste tip. Veel mensen lopen met hun hoofd in de toekomst. Als ik met pensioen ben dan koop ik die camper. Volgend jaar ga ik het rustiger aan doen. Als ik later groot ben dan ga ik genieten van mijn leven. Morgen ga ik lijnen of sporten. En voor je het weet is er weer een dag, een jaar of een leven voorbij. Ik zeg altijd: "Stel niet uit tot morgen waar je vandaag van kunt genieten!". Wil je die camper? Waarom wachten tot je met pensioen bent, ga eens kijken naar wat er nu al kan. En rustiger aan doen? ik zie zoveel mensen hun leven om hun werk bouwen. Wat mij betreft. mag dat andersom zijn. We zijn hier om te leven en je werk maakt een leuker leven mogelijk, maar is niet de basis. Jouw leven is je basis. Kwestie van je prioriteiten helder krijgen.

 

3. Blijf niet hangen in het verleden

Herken je dat? Dat je soms nog in het verleden hangt? Dat kan op allerlei manieren zijn. Bijvoorbeeld dat je iets niet durft te doen, ook wil je dat graag, omdat je van huis uit hebt meegekregen dat het anders moet. Of dat je nog steeds terug verlangt naar een tijd in het verleden. Veel mensen vinden bijvoorbeeld hun studententijd de leukste tijd van hun leven. Kijk dan eens wat je toen deed dat maakte dat het zo te gek maakte en doe daar meer van in je huidige leven. Ga gewoon nog eens een keer op stap tot je de kroeg wordt uitgeveegd (als dat weer mag straks) en leef je leven alsof je nog je hele toekomst voor je hebt. Want dat is nog steeds zo. Gooi je haar los en voel je weer jong, want uiteindelijk ben je zo oud als je je voelt.

 

4. Omarm ook de minder fijne dingen

Soms is het leven minder fijn en gebeuren er dingen die je leven op zijn kop zetten. Zo is het leven nou eenmaal. Je kunt je dan afvragen waaraan je dat verdiend hebt en je zielig voelen en het leven oneerlijk. En dan heb je volkomen gelijk. Want het leven is niet altijd eerlijk en soms zit het heel erg tegen. Alleen wat heb je er aan om te gaan zitten kniezen? Ik vraag dan altijd: "Wil je gelijk of wil je geluk?" Wil je horen dat je inderdaad heel zielig bent en het leven tegen je? Of ben je bereid er op een andere manier naar te kijken en je beter te voelen, ondanks de ellende? Want dat kan! Als jij stopt met je eigen Pityparty en op zoek gaat naar de "Blessing in disguise" in je situatie dan zul je zien dat het leven niet tegen je is en dat wat er gebeurt jou iets wil vertellen, zodat jij als mens kunt groeien en beter in je vel kunt zitten. Ik heb als ondernemer financieel heel zware tijden gekend. En dat geeft een hoop stress. tegelijkertijd heeft het me ook heel veel geleerd. Niet alleen zakelijk, ook privé. Ik ben niet meer gehecht aan spullen. Ik ben superblij als ik royaal kan leven, maar ik heb ook geleerd om rond te komen van € 25,- per week aan boodschappen en het dan toch gezellig te maken voor mezelf en mijn kids. Het heeft me geleerd om door te zetten en de waarde in te zien van een dak boven je hoofd en het heeft ook een echte ondernemer van me gemaakt die altijd kijkt naar mogelijkheden waar andere onmogelijkheden zien. En zo zit er in alle ellende ook iets moois. Als je ervoor kiest om het te zien, natuurlijk.

 

5. Geef je dromen de ruimte

Geef ruimte aan je dromen en durf er voluit voor te gaan. Vaak vinden we die grote droom te spannend om te realiseren. En dan maken we hem wat kleiner, want dat lijkt haalbaarder en minder buiten onze comfortzone. Dat laatste is zo, maar er gebeurt iets geks als je je droom kleiner maakt. Hij wordt dan ook minder aantrekkelijk en daarmee je motivatie om hem waar te maken. Want je droom is ineens je droom niet meer. Stel je droomauto is een Bently, het nieuwste model, met alles erop en eraan. Alleen vind je € 300.000,- realiseren om hem te kopen te spannend. Je maakt je droom kleiner en gaat voor een tweedehands exemplaar van € 50.000,-. Al vind je die een stuk minder gaaf. Je gaat dan minder moeite doen om die uitgeklede droom te realiseren. Weet dat jij alles kunt realiseren, geen droom is te groot. En hoe blijer jij wordt bij de gedachte dat je droom werkelijkheid wordt, des te meer gemotiveerd ben jij om hem waar te maken. De enige beperking in het realiseren van je droom ben jij zelf. Als jij kunt voelen, proeven, zien, ruiken hoe je droom werkelijkheid wordt, voordat het werkelijkheid zo is, dan kun jij hem realiseren. Het begint met de juiste mindset om je droom in je werkelijkheid te halen. In mijn business leer ik mensen hoe ze dat doen. Dus ga ergens vol voor, niet half, want dat werkt niet.

 

6. Kies bewust en sta achter je keuze

Als je me al wat langer volgt weet je wat er nu gaat komen: Jouw keuzes bepalen jouw geluk. Dus kies bewust en ga achter je keuzes staan. En realiseer je dat je altijd een keuze hebt, in elke situatie. Hoe bewust maak jij keuzes in je leven? Hoe bewust ben jij bezig met stappen te zetten in de richting van je droomleven? Als jij niet bewust kiest om je mooiste leven te creëren of je mooiste bedrijf neer te zetten dan kiest de waan van de dag voor jou. Als jij niet ergens een stip op de horizon zet waar je naartoe wilt hoe kom je dan op je eindbestemming? Sta vandaag eens stil bij wat jij wilt met de rest van je leven. Schrijf eens op: waar wil je meer van, waar wil je minder van, wat wil je nog waarmaken, wat wil jij nog doen, zien en beleven? En kies er bewust voor om vanaf nu elke keuze die je maakt te toetsen door deze simpele vraag: "Draagt deze keuze bij aan mijn mooiste leven en wat ik nog wil beleven of niet?" Dan krijg je heldere antwoorden. En sta achter je keuze, ook al betekent het nu misschien een keer nee zeggen tegen iets wat best leuk is. Je mooiste leven nooit leven is nog minder leuk. Dus soms lever je op korte termijn iets in, om op lange termijn iets nog mooiers te bereiken.

 

7. Ga op in het moment, net als een kind

Bekijk de wereld weer eens door de ogen van een kind. Een kind kan zich helemaal verliezen in iets, zonder besef van tijd en volledig gefocust op dat waar het mee bezig is. Een kind is aanwezig in het moment, wij volwassenen vaak niet. Ben jij ook wel eens bezig met wat je gaat koken straks terwijl je nog aan het werk bent? Of al op je werk, terwijl je je kinderen nog naar school aan het brengen bent? We zijn vaak overal en nergens, behalve in het nu. Beleef de wereld weer eens helemaal alert. Als je eet, kijk eens naar wat er op je bord ligt, ruik er aan en neem heel bewust een hapje. Proef met al je zintuigen en ervaar wat je proeft op verschillende plekken in je mond. Beleef het leven eens zoals je wijn proeft. Dan ben je helemaal aanwezig en "totally alive". Je ervaart het leven meteen intenser en bewuster. Je ziet veel meer, hoort veel meer, voelt veel meer. En dat maakt je leven zoveel mooier. Er is geen verleden en toekomst, er is alleen het nu. Leef ook in het nu!

 

8. Geniet van alles wat er is!

Verwonder je over hoe mooi het leven is en wat een bofkont jij bent, ook al loopt misschien niet alles op rolletjes in je leven. Je leeft! Dat alleen al is een wonder en een mooi geschenk! "Count your blessings" elke dag! Ik garandeer je dat je steeds meer mooie dingen gaat zien en je steeds gelukkiger gaat voelen.

 

Ik wens je veel leefplezier!

 

Liefs,

 

Pascale-Renee

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.