Kijk eens wat vaker in je eigen spiegel

Aug 11, 2020

Kijk eens wat vaker in je eigen spiegel.

De media staan er bol van: de meningen van mensen die vinden dat een ander het niet goed doet of anders zou moeten doen. Zeker nu we met zijn allen weer vertier buiten zoeken en er weer meer mensen ziek worden hebben velen een oordeel over het gedrag van anderen. En net als bij voetbal of Formule 1; de beste stuurlui staan aan wal.

Ik adviseer de mensen met wie ik werk steevast in zo'n situatie om in hun eigen spiegel te kijken in plaats van zich bezig houden met wat anderen wel of niet goed doen in hun ogen. Hetzelfde geldt als anderen een mening over jou hebben. Dat zegt meer over de belevingswereld van de ander dan over jou.

Dus stop met jezelf vergelijken met anderen, stop met een mening hebben over anderen en laat de mening van een ander je niet gek maken. Maar hou je lekker met jezelf bezig. Met hoe jij in het leven staat en hoe jij elke dag het beste van jezelf kunt geven. Aan jezelf en aan een ander. Daar wordt de wereld een stuk beter van dan het gehullie en zullie waar veel mensen druk mee zijn.

Kijk dus eens wat vaker in je eigen spiegel. Waarschijnlijk heb je daar je handen vol aan. Want wat vind van jezelf als je in de spiegel kijkt? Denk je wauw wat een topper staat er hier voor mijn neus of zie je vooral wat er niet goed is aan jou? 

Ik zet vaak mensen letterlijk voor de spiegel en bijna niemand wil dat in eerste instantie. Maf toch eigenlijk? Want jij bent een geweldig en uniek wezen. Van jou is er maar één en er zijn duizenden voorouders nodig geweest om jou op de wereld te zetten. Want als je betbetbetbetbetbetbetovergrootmoeder een slippertje had gemaakt met de melkboer, dan was jij er niet geweest. Of als je Opa en Oma hadden besloten te emigreren, dan had jouw vader waarschijnlijk je moeder niet ontmoet en ook dan was jij er niet geweest. Of als je moeder hoofdpijn had gehad de avond van jouw verwekking, dan was je ook niet geboren.

Het is dus heel bijzonder dat jij er bent en daar mag je trots op zijn! Wat maakt het dan zo moeilijk om voor de spiegel te gaan staan en ook nog jezelf eens goed aan te kijken?

Wat maakt dat we zo kritisch zijn over onszelf?

Wie zie jij als je in de spiegel kijkt?

Wat zie je als je in de spiegel kijkt?

Ben je wie je wil zijn? 

En als dat niet zo is, wie wil je dan zijn?

Het is jouw leven en jij bepaalt! Het begint met eens wat milder zijn voor jezelf. Jezelf waarderen voor hoe jij je best doet en hoe je je staande houdt in de wereld. En als er iets in je spiegelbeeld is dat je graag anders zou willen moedig jezelf dan aan om te ontdekken wat je wel wilt. Als je ergens niet blij mee bent dan kun je dat veranderen door andere keuzes te maken. Dat mag gewoon, het is jouw leven. En alles kun je leren. 

Mensen zeggen dan vaak… ja maar zo ben ik… daar kan ik niks aan doen. Prima als het je brengt waar je wil zijn. Maar als dat niet zo is, wat dan? Ik geloof dat iedereen kan veranderen, dat we niet ons gedrag zijn, maar ons gedrag doen. En dat is fijn want dan kun je ongewenst gedrag ook veranderen. Ook jij kunt gedrag waar je niet blij van wordt omzetten in gedrag waar je wel blij van wordt. Meestal is dat gedrag geen karakter eigenschap maar een laagje bescherming dat je in de loop der tijd opgebouwd hebt om kwetsuren te voorkomen. Gedrag dat jij eigenlijk niet bent maar dat je doet omdat het veiliger lijkt. Kom dichter bij jezelf zodat je al die beschermlagen niet meer nodig hebt en gewoon jezelf kunt zijn, zonder filter.

Hoe?

Door om te beginnen eens open en eerlijk voor je eigen spiegel te staan en niet weg te lopen voor wat je ziet. Blijf jezelf een paar minuten aankijken. Laat het maar eens binnen komen wat je dan voelt. Kijk met compassie naar jezelf en zie ook al het mooie in jezelf. Zeg als je klaar bent tegen jezelf: "Jij bent een topper en ik hou van jou!" Als je dat moeilijk vindt mag je dat elke keer dat je voor een spiegel staat tegen jezelf zeggen. Tot het goed voelt en dan wil je niet meer anders.

Leer jezelf waarderen om alles wat je doet. De dingen die goed en de dingen waar je mag leren. Moedig jezelf aan om elke dag beter te worden in jezelf zijn en jezelf laten zien. Ben trots op wat je doet en verander waar je niet blij van wordt.

Vind jij het spannend om in je eigen spiegel te kijken? Weet je wel dat je dingen anders wilt, maar lukt het niet? Ik ben er voor je! Boek een gratis gesprek met mij om te kijken wat jij kunt doen om zo lekker in je vel te zitten dat je geen genoeg krijgt van je eigen spiegelbeeld. Schrijf je hier in!

Ga lekker met jezelf aan de slag en leef je uit in deze oefeningen:

1. Maak een lijstje van alles wat je goed doet

2. Maak een lijstje van waar jij trots op bent (dingen die je gedaan hebt of gelaten)

3. Noem 27 redenen waarom jij geweldig bent en schrijf ze op (meer mag ook)

4. Schrijf op wat je wil veranderen en noem suggesties wat je dan anders kunt doen

5. Geniet van al jouw mooie eigenschappen en kom in actie om wat je niet meer wilt zien te veranderen!

 

 

 

 

 

Dat begint met in je eigen spiegel kijken, oprecht en met compassie en liefde voor jezelf. Daar gaan we!

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.