Mag jij wel gelukkig zijn?

Aug 07, 2020

Er is iets raars met GELUK...

Veel mensen hebben het moeilijk nu. De wereld is in rep en roer, steden, landen gaan weer in lockdown, de protesten hiertegen leven op, we komen in opstand tegen racisme en onrechtvaardigheid en de economie schudt op zijn grondvesten. Er is onrust, er is frustratie, boosheid, verdriet en voor velen is de toekomst onzeker.

Mensen vragen me vaak: Mag ik wel gelukkig zijn? Er zijn zoveel mensen die het moeilijk hebben. Of wie ben ik nou om mijn mooiste leven te willen leven, mijn leven is toch okay?

Veel mensen durven/willen nu niet te erkennen dat ze gelukkig zijn of werken aan hun geluk. Ze voelen zich schuldig dat ze er überhaupt mee bezig zijn, erover nadenken of het uiten.

 

Wie ben ik om gelukkig te zijn? Hebben mensen daar geen oordeel over?

Mijn antwoord is elke keer hetzelfde als ik die vraag krijg:

Lieverd, sta jezelf toe om gelukkig te zijn! Geef jezelf de dankbaarheid, de rust, de toestemming en het cadeau om gelukkig te mogen zijn. 

Als jij ervoor kiest om gelukkig te zijn, doe je een ander geen onrecht, je geeft een voorbeeld en nodigt de ander uit om ook te kiezen voor geluk. Je kunt je druk maken om wat er gebeurt in de wereld, je kunt je inzetten voor een betere wereld EN je kunt tegelijkertijd gewoon gelukkig zijn met jouw leven. Dat mag, echt!

Je kunt een slechte dag hebben, zelfs een slechte week en heel erg gefrustreerd en boos zijn over sommige dingen in je leven en nog steeds dankbaar en gelukkig zijn dat je leeft en je leven in het algemeen. Ook dat kan, ook dat mag, echt!

Juist zien dat er ook geluk is in je leven, terwijl er van alles in je leven mis is, helpt je om positief te blijven en je uitdagingen aan te kunnen. Geluk zit overal, als je het wilt zien. Verlies jezelf niet in de ellende en onthou dat jij gelukkig kan en mag zijn. Geluk is jouw geboorterecht. We zijn niet op de wereld gezet om een ellendig leven te hebben. Dat geloof ik niet.

 

Ik ben een gelukkig mens 

Wat maakt mij gelukkig?

Mensen die mij kennen weten dat ik mezelf oprecht een gezegend mens vind dat ik dit werk mag doen. Het maakt mij intens gelukkig dat ik mijn boodschap mag delen en mensen zoals jij mag helpen om te kiezen voor geluk.

En het is niet zo dat alles in mijn leven me is komen aanwaaien. Ik heb zware tijden gehad, van financieel aan de grond zitten tot kanker krijgen. Ik heb tientallen keren gefaald, zowel in mijn business als privé, als partner en moeder, ik heb veel verloren en groot verdriet gekend, ben teleurgesteld en ontmoedigt. Ik heb 2 burn outs gehad en op momenten me afgevraagd wat ik nou bijdroeg aan het leven. En tegelijkertijd vind ik dat ik ongelofelijk veel geluk heb gehad, voel ik me bevoorrecht en gezegend en vind ik mezelf een enorme bofkont.

En waarom? Omdat ik al jaren mezelf toesta om bewust te kiezen om me gelukkig te voelen. Om er echt toe te doen, om geluk en plezier in het leven te brengen, mijn leven en dat van anderen. Om mijn echte natuur te leven, mezelf te laten zien, alles van mezelf. Om te werken aan mijn mindset en het negatieve denken en het geratel in mijn hoofd te stoppen en het mooie in alles te zien. Om iedere dag zo oprecht en eerlijk mogelijk te leven zonder dat ik altijd perfect moet zijn of alles moet weten. Om iedere dag voor mijn zielsmissie uit bed te stappen en er een mooie dag van te maken, wat er ook speelt in mijn leven.

 

Hoe ik dat doe?

Door mezelf andere vragen stellen dan: "Waarom gebeurt mij dit of waar heb ik dit aan verdiend?"

In plaats daarvan vraag ik mezelf:

Wat kan ik van deze situatie leren?

Hoe kan ik deze situatie bekijken vanuit een plek waar ik rustig blijf en ik me bewust blijf van de zegeningen in mijn leven?

Wat zou de beste versie van mezelf nu doen?

Wat maakt mijn leven vandaag de moeite waard?

Hoe kan ik een ander helpen om zich vandaag gezegend te voelen?

Wat is er grappig aan mij op dit moment?

Wat is er grappig aan de situatie?

Stel dat dit mijn laatste dag zou zijn, waar zou ik dan heel gelukkig om zijn?


Ik geloof dat we onze gedachten en emoties kunnen kiezen en beïnvloeden door de vragen die we onszelf stellen.

Ik geloof dat je kunt kiezen om niet overal op te reageren met cynisme of je beledigd of gekwetst te voelen. Niemand kan jou kwetsen tenzij jij ervoor kiest om je pijn te laten doen. Als ik tegen jou zeg dat je een loser bent of wat voor onaardigs dan ook, dan kun jij twee dingen doen. Je kunt boos en verdrietig worden omdat iemand iets onaardigs tegen je zegt. Of je kunt je schouders ophalen en er verder niet bij stil staan en door gaan met gelukkig en blij te zijn. Jij bepaalt hoe je reageert.

Elke keer als ik een blog schrijf komt er een moment dat mijn kat op het toetsenbord komt zitten om een knuffel te halen. Ik kan haar dan geïrriteerd weg duwen en balen dat ze met haar pootjes eigen tekst in mijn blog heeft gezet die ik nu weer weg moet halen. Of ik kan er een knuffelmomentje van maken en genieten van mijn schattige kat. Ik bepaal.

En ik zeg niet dat het altijd makkelijk is om opgewekt en blij te zijn bij alles wat je doet en bij alles wat er gebeurt in je leven. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het soms is. En dat het leven soms hele heftige uitdagingen op je pad gooit. Ik geloof wel dat iedereen geluk kan ervaren en het verdient EN dat het moeite kost om het te creëren, het te onderhouden, ervan te genieten en het te leven. Kiezen voor geluk is soms lastig. Maar het is zo de moeite waard en het is het geheim tot het leven.

Ik weet ook uit ervaring dat als je er energie in stopt en keer op keer de keuze maakt om het mooie in elke situatie te zien, je ook het mooie in elke situatie gaat voelen. En dat het steeds makkelijker wordt om lekker in je vel te blijven zitten, ook als het je even tegen zit in het leven. En dat je beter in oplossingen kunt denken dan wanneer je alleen maar in de ellende blijft hangen. 

Dus schaam je er niet voor om voor je geluk te kiezen in deze tijden en hard te werken om anderen te helpen zich gelukkiger te voelen. Zoals ik al zei, je kunt je druk maken om alles wat er gebeurt en dat is ook goed, maar tegelijkertijd mag jij je zegeningen tellen en je lust voor het leven stimuleren en je geluk vasthouden en genieten temidden van alle chaos.

Het klinkt misschien gek of super positief en optimistisch, maar KIEZEN VOOR GELUK is een super power die we allemaal hebben en mogen activeren!

 

 

Wil jij weten hoe?

Ik krijg de vragen keer op keer...

 

Pascale-Renee,

Hoe krijg ik mijn focus terug?

Hoe blijf ik gemotiveerd en positief?

Hoe krijg ik mijn zelfvertrouwen terug?

Hoe laat ik de negatieve gedachten los en stop ik met mijn slechte gewoonten?

Hoe pak ik de regie over mijn leven? 

  

Ik ben er om je te helpen. Ik heb wat voor je. Je kunt een coachcall met mij boeken om antwoord te krijgen op je vragen. De call kost je niets en is vrijblijvend. Je boekt hem hier!

 

Simpele dingen die mij helpen om gelukkig te zijn..

+ Mezelf niet met anderen vergelijken, maar elke dag de beste versie van mezelf zijn

+ Voldoende rust nemen en bewust letten op een rustige ademhaling vanuit mijn buik

+ Mensen om me heen kiezen die me steunen en me energie geven

+ Tijd met familie en vrienden doorbrengen

+ Dagboeken: elke dag schrijven over hoe ik me wil voelen en hoe ik de dag wil ervaren

+ Mezelf elke dag weer uitdagen om te groeien

+ Spreken is zilver, zwijgen is goud: me niet druk maken om onbelangrijke dingen

+ Mediteren

+ Boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling

+ Buiten in de natuur zijn

+ De ongefundeerde oordelen van anderen mijn gemoed niet laten beinvloeden

+ Mensen zoals jij helpen om te groeien

+ Af en toe lekker niks doen en daarvan genieten zonder oordeel

+ Werken aan een gezond lijf en een opgeruimd hoofd

+ Elke ochtend en avond mijn zegeningen tellen

 

Een oefening in geluk en loslaten 

Laat los wat je niet meer dient en haal naar je toe wat je verdient.

Ga even rustig zitten op een plek waar je niet gestoord wordt en zet eventueel een rustig muziekje op. Sluit je ogen. Adem een paar keer diep in door je neus en uit door je mond.

1. Noem in gedachten drie dingen (voorwerpen, mogelijkheden, kansen, dromen, wensen of mensen) die je graag onderdeel van je leven wilt maken. Noem daarna in gedachten drie dingen die je los wilt laten (bijvoorbeeld een verslaving, overgewicht, chaos. stress, schuld of iets anders waar je niet blij van wordt).

2. Neem de drie dingen die je wilt manifesteren in je leven één voor één door: kijk naar het idee, stel je voor hoe het in je leven komt en voeg met al je zintuigen details toe aan de beschrijving ervan. Voel, proef, ruik, zie het idee voor je. Laat het een ervaring worden die je voelt in je lijf. Laat je lichaam enthousiast worden en voel hoe het is om dit in je leven te hebben. Blijf met je aandacht bij het idee in je leven tot je het als werkelijkheid ervaart. Laat je lichaam en geest het normaal vinden dat het idee in je leven is. Laat het dan los en ga naar het volgende idee dat je genoemd hebt en doe hetzelfde opnieuw.

3. Als je klaar bent, stel je voor hoe je leven voelt als deze drie dingen een normaal onderdeel van je realiteit zijn geworden. In welk opzicht ben je dan gegroeid? Welke versie van jou heeft deze werkelijkheid?

4. Kijk vervolgens naar de drie dingen die je wilt loslaten in je leven. Richt je aandacht op het eerste. Dit is een normaal onderdeel van je realiteit. Trek nu je aandacht er uit terug. Stop je verzet ertegen en voel je verveeld en ongeïnteresseerd over het onderwerp. Heeft het nog een symbolische of emotionele betekenis voor je? Laat deze vervagen. Laat hem als een ballon verdwijnen in de lucht. Voel je helemaal los komen van dit onderdeel. Het heeft geen betekenis meer in je leven. Voel waardering voor wat het je gebracht heeft, bedank het en stuur het weg. Je hoeft nu verder niks te doen. Je hoeft het alleen maar in gedachten vrij te laten en te laten verdwijnen. Laat het los, helemaal los.

5. Stel je voor hoe jouw wereld voelt als deze drie dingen uit jouw realiteit verdwenen zijn en er nieuwe ruimte voor in de plaats komt. Hoe kun jij in die ruimte stappen. Wie ben je dan en wat doe je dan?

Adem nog een paar keer diep in door je neus en uit door je mond. Beweeg je tenen, je handen en kom terug naar het hier en nu.

Ik ben heel benieuwd wat deze oefening met je gedaan heeft. Stuur me gerust een mail of reageer in de comments!

Liefs, Pascale-Renee

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.