Wat is het verhaal van jouw leven?

Sep 28, 2020

Wat is jouw levensverhaal en hoe blij ben je met het verhaal van je leven tot nu toe?

Geef je jouw leven een dikke voldoende, een mager zesje of misschien zelfs een onvoldoende?

Als je opnieuw mocht beginnen, wat zou je dan anders doen?

En als dit leven je toekomst is, word je dan blij van die gedachte?

Leef jij echt het leven waar je van droomt?

 

Dit zijn vragen die ik mezelf met grote regelmaat stel. En de antwoorden schrijf ik op, waarbij ik mezelf niet spaar en echt eerlijk ben naar mezelf toe. Want CHEATEN heeft in dit geval totaal geen zin, je houdt alleen maar jezelf voor de gek. Ik heb dat wel geprobeerd hoor. Dan schreef ik op dat het allemaal okay was, terwijl er echt wel dingen waren die ik anders wilde. Ik doe het nu ook nog wel eens met een gezondheidsapp waar ik bijhou hoe gezond ik eet en hoeveel ik beweeg. Dan hou ik een paar bonbons uit het verslag om een beter gevoel te hebben over die dag, hahaha. En dat is wat ik veel mensen zie doen met hun leven. We maken het allemaal wat dragelijker voor onszelf door te doen alsof het allemaal best okay gaat. Want dan kunnen we gewoon weer over naar de waan van de dag en sussen we onszelf weer in slaap, zodat we niet in actie hoeven te komen.

 

Maar wat zijn de kosten van dat jezelf voor de gek houden?

Op het gebied van je relatie? Stel dat je ongelukkig bent in je relatie maar jezelf voor houdt dat elke relatie uiteindelijk belandt in sleur en dat het bij jullie nog wel meevalt, wat zeg je dan eigenlijk tegen jezelf? En belangrijker nog wat ontzeg je jezelf dan? Je neemt voor lief dat jij een middelmatige relatie hebt voor de rest van je leven en door er niet aan te werken of door geen keuzes te maken ontzeg je jezelf de mogelijkheid op een relatie die jou doet stralen en je vleugels geeft. Een relatie waarin je volledig jezelf kunt zijn en waarin jullie het beste in elkaar naar boven halen. 

Op werkvlak? Stel je bent niet zo blij met je baan, je hebt het idee dat je meer kunt of je zou liever iets anders doen en je zegt tegen jezelf dat je blij mag zijn dat je überhaupt een baan hebt op dit moment of dat geen enkele baan perfect is, wat zijn de consequenties daarvan als je hier genoegen mee neemt? Je benut je volledige potentieel niet, wat altijd aan je zal klagen. Je neemt genoegen met een baan die zorgt dat je kunt leven, maar je niet uitdaagt en die niet jouw passie en enthousiasme in je naar boven haalt. Dat heeft ongetwijfeld ook zijn invloed op jou persoonlijk. Want als jij elke dag staat te trappelen om naar je werk te gaan, dan geeft je dat energie en dat voel je ook in de uren dat je niet werkt.

Op financieel vlak? Stel dat je net kunt rondkomen, maar dat er weinig ruimte is voor de dingen die jouw leven extra leuk maken en je zegt tegen jezelf, ach het is toch goed zo, ik heb niet meer nodig. Dan ontzeg jij je allerlei mooie dingen, mooie ervaringen omdat je niet de uitdaging met jezelf aan gaat om meer rijkdom in je leven te manifesteren. En elke maand is er aan het einde van je salaris nog een stukje maand over om te vullen. Dat doet wat met je zelfbeeld en je zelfvertrouwen en maakt jou niet 100% gelukkig.

Op persoonlijk vlak? Wat als je niet echt gelukkig bent, of bent vastgelopen of het gevoel hebt is dit het nu en je zegt tegen jezelf, mijn leven is prima zoals het is? dat geeft je een onbestemd gevoel van onrust. Een gevoel dat je niet in slaap kunt sussen met het is toch prima zo. En als je niet uitkijkt word je er nog ziek van ook. Als je maar lang genoeg jezelf negeert gaat je lijf een keer protesteren. En dan ben je verder van huis. Buiten dat ontzeg jij jezelf een kans op je gewoon lekker in je vel en gelukkig voelen. Wat maakt dat alles in je leven fijner voelt.

Ik zie het leven als een verhaal. Een verhaal dat jij schrijft, een verhaal dat zich ontvouwt naarmate de tijd verstrijkt. De bladzijdes die je al beschreven hebt kun je niet meer veranderen. De blanco pagina's kun jij nog vullen zoals jij dat wil. En je mag ook gewoon een nieuw verhaal beginnen als je niet langer wil voortborduren op je oude verhaal. Want dat is het mooie van jouw levensverhaal, het is JOUW verhaal en jij mag helemaal zelf bepalen wat voor verhaal jij schrijft. Herschrijf het verhaal je leven als je niet blij bent met wat je tot nu toe hebt geschreven! Dat kan, dat mag, dat ben je waard! Je hebt maar één leven, maak het de moeite waard om voor te sterven!

Ik merk dat, zeker in deze onzekere tijden, veel mensen moeite hebben met het schrijven van hun levensverhaal en dat er nogal wat hapert aan het huidige verhaal. En soms is dat ook lastig. Het vraagt van je dat je uit je COMFORT ZONE stapt, eens kritisch naar je leven kijkt en in actie komt. En believe me, dat is soms niet makkelijk. Maar geloof me, het is altijd de moeite waard!

Wat kun jij doen om van jouw levensverhaal je. mooiste verhaal te maken?

1. Wees eerlijk tegen jezelf over hoe je leven ervoor staat en hoe gelukkig jij ECHT bent. Hou jezelf niet voor de gek!

2. Ontdek wat het is dat jou motiveert, wat het is dat jou aan zet, wat het is dat jou doet stralen, wat jouw passie en wat makt dat jij 's ochtends zingend op staat.

3. Kijk eens kritisch naar je agenda en ontdek hoeveel tijd jij besteedt aan dingen die jou niet echt blij maken.

4. Loop eens als je gebieden van je leven na (gezondheid, werk, relaties, persoonlijke ontwikkeling, financien, etc) en schrijf op wat je fijn vindt en wat niet. Waar je meer van wilt en waarvan minder.

5. Kom in actie om daadwerkelijk je leven te veranderen. Gebruik het lijstje bij punt 4 om andere keuzes te maken dan je tot nu toe deed.

6. Vraag je bij elke keuze af: brengt dit me dichter bij. mijn doel of niet? Dat maakt keuzes maken een stuk eenvoudiger!

7. En als altijd, vergeet niet te genieten van je avontuur, want het leven is veel te kort om niet te genieten!

 

Liefs, Pascale-Renee

Kun jij wel wat magie in je leven gebruiken?

Wil je weten hoe jij jouw omstandigheden kunt veranderen zodat jij je lekker in je vel voelt wat er ook speelt in je leven?
Boek hier je gratis Magische Sessie met Pascale-Renee. Dan kijken we samen hoe we de magie terug brengen in jouw leven! Jij bent niet je omstandigheden en alles is mogelijk, ook voor jou!

Boek je Magische Sessie hier!
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.